Érmekben gazdag ligafordulók

Hétvégén rendezték a Magyar Darts Liga kelet-magyarországi régiójának 9. és 10. fordulóját Debrecenben.

Eseménydús hétvége elé nézhettek a környék dartsosai, miután egymást követő két napon ligafordulót rendeztek a cívisvárosban. A szombati eseményeknek a DEAC, míg a másnapi küzdelmeknek a Golden Bulls Darts Club adott otthont.

Az egyéni verseny megkezdése előtt páros viadalt is rendeztek, ami a kiváló hangulat mellett jó lehetőséget biztosított a játékba lendüléshez is. A 21 induló közül a Szilágyi Ádám-Papp Zsolt István (Golden Bulls) kettős diadalmaskodott, a Kalapos Árpád-Nagy Zoltán (Golden Bulls) páros felett. A megosztott harmadik helyen az Oláh Bence Attila-Szabó Szabina (DEAC) és a Pajzák Tamás-Sviderszki Dávid (DEAC-DVTK) duó végzett.

Az eredményhirdetés után az egyéni nevezőket csoportokba sorsolták, és 38 dartsos állt a dobóvonal mögé, hogy harcba szálljon az érmekért, illetve a ranglista pontokért. A csoportküzdelmek után kialakult a 24-es főtábla. A lebonyolítási rendszer szerint a 8 csoportelső automatikusan kvalifikálta magát a legjobb 16-ba, míg a maradék 16 játékos ki-ki meccsen szállhatott harcba a következő körbe való továbbjutásért.

A DEAC-ot összesen 9 játékosunk képviselte, akik közül kettő egészen az elődöntőig menetelt. Aranyi Marcell (DEAC) és Varga Dániel (DAEC) hatalmasat küzdött a döntőbe jutásért, ami azonban nem sikerült. Marcell 1-4-es, míg csapattársa 3-4-es mérkőzésen maradt alul, így mindketten a 3. helyen zárták a napot. A döntőt Pazonyi Balázs (Nyíregyházi Darts Club) és Szilágyi Ádám (Golden Bulls) játszotta, itt 4-2-es végeredmény született.

Vasárnap ismerős arcokkal és hasonló lelkesedéssel folytatódtak a küzdelmek tiszta lappal, új esélyekkel. Az csoportküzdelmek 15 órakor kezdődtek. 30 játékos nevezett, akik 3-as és 4-es csoportokban játszottak 3, illetve 2 nyert legig tartó párharcokat. Minden eldobott nyíl fontos szereppel bírt, hiszen csak az első két játékos juthatott tovább a csoportból, hogy aztán részt vehessen az egyenes kieséses főtáblás szakaszban. A 16-os főtáblán már 4 nyert leg kellett a sikerhez.

Izgalmas és színvonalas mérkőzésekkel alakult ki a legjobb négy mezőnye. Az előző naphoz hasonlóan, ismét két játékosunk végzett dobogós helyen: Mező Balázs (DEAC) és Oláh Bence Attila (DEAC) is bronzéremmel zárt, miután az elődöntőben egyaránt 4-1-es vereséget szenvedtek. A forduló hazai házidöntőt hozott, ahol Goron Gergő (Golden Bulls) és Szilágyi Ádám ( Golden Bulls) mérte össze tudását. Utóbbi az előző nap után ezúttal sikerrel abszolválta a finálét, ahol 4-3-al és 66,2-es körátlaggal múlta felül az összetett ranglistavezető csapattársát.

Szűcs Levente