Kettős DEAC-siker a darts nyitó fordulójában

Nagyszombaton rendezték meg a Darts Liga kelet-magyarországi régiójának 1. fordulóját Debrecenben, a Golden Bulls Darts klubban.

Összesen 28 versenyző érkezett, hogy megmérkőzzön a végső győzelemért, többek között Miskolcról és Nyíregyházáról is jöttek szerencsét próbálni. A DEAC dartscsapatát összesen 6 játékos képviselte, akik jó esélyekkel és elhivatottan álltak a dobóvonalak mögé.

A verseny előtti bemelegítés nagyon jó hangulatban zajlott. A sorsolást követően a csoportmérkőzéseken már tapintani lehetett a feszültséget, és hogy minden eldobott nyílnak jelentősége van a továbbjutást illetően.

A 3 és 4 fős csoportokból összesen ketten jutottak tovább, így alakult ki a 16-os, egyenes kieséses főtábla. A mérkőzések megnyeréséhez 4 győztes leg volt szükséges.

Nagyon jó meccsekkel kialakult a legjobb 4 mezőnye, igazi csemegének ígérkező párosításokkal. A felső ágon Nagy Zoltán (Golden Bulls) mérkőzött meg a döntőbe jutásért Vályi Attilával (DEAC), míg az alsó ágon Dzsunyák János (Golden Bulls) játszott Aranyi Marcellel (DEAC). Mindkét mérkőzésen 2-4-es végeredmény született, így alakult ki a DEAC-os házidöntő.

A finálé érdekessége, hogy a két játékos a csoportmérkőzések során már összecsapott egymással, ahol egy nagyon szoros és fordulatos csatát vívtak egymással.

A döntőben azonban elmaradtak az izgalmak, Vályi Attila fantasztikus játékkal, 4-1-es győzelemmel múlta felül fiatal riválisát. A megosztott 3. helyen pedig Nagy Zoltán és Dzsunyák János osztozkodott.

A versenyt követően a döntősök így nyilatkoztak:

Aranyi Marcell: – Az én esetemben a tanulás és a darts, mint kikapcsolódás összehangolása zajlik jelenleg. A szombati nap bebizonyította, hogy jó úton járok. A versennyel összességében elégedett vagyok, mi sem mutatja jobban, hogy második helyezést sikerült elérnem. Ez azt is bizonyítja, hogy a befektetett munka és a mentális felkészülésem sikeres volt.

Vályi Attila: – A karantén ideje alatt rengeteg online versenyen indultam, így a versenyhelyzetből nem estem ki. Ezáltál a folyamatos, egész napos koncentrációm is fejlődhetett. A jelenléti dartsverseny szituációkat pedig a közelmúltban rendezett országos versenyeken való részvételeimmel gyakorolhattam. Többek között ezeknek köszönhetően sikerült stabil és megbízható játékot hoznom . A jelenléti dartshoz vissza kell még szokni, de szerencsére a klubnál lévő edzések, illetve országos megmérettetések ebben segítenek. Amin még dolgozni kell, az a kiszállózás javítása, de az elért eredménnyel elégedett vagyok.

Szűcs Levente