Küzdelmes hétvégén vannak túl dartsosaink

Az Érd Arénában rendezték hétvégén a 2020-21-es szezon Dreher Steel Darts Nemzeti bajnokság 7. fordulóját és a Steel Csapat Magyar Kupát.

Szombaton, az egyéni küzdelmeké volt a főszerep, a DEAC-ot összesen 6 játékosunk – a férfiakat Kiss Imre, Csabai Tamás, Timmer Bálint, Oláh Bence Attila és Vályi Attila, míg a nőket első alkalommal Incze Viktória – képviselte.

A résztvevőket 256-os, egyenes kieséses táblára sorsolták. Az első körben csak Oláh Bence Attilának és Timmer Bálintnak kellett tábla elé állnia. Előbbi sima, 5-0-s győzelemmel abszolválta első mérkőzését, míg Bálint 5-1-es verséggel búcsúzott élete első országos versenyén. A 128-as főtáblát mindenki sikerrel vette miután Vályi Attila 5-0, Oláh Bence Attila 5-1, Csabai Tamás 5-3, Kiss Imre pedig 5-4-es győzelmet ért el.

A meccsek előrehaladtával egyre kevesebb dartsos maradt versenyben. A legjobb 64 között már 6 nyert legig zajlottak a tábladöntők.
Bár nagyon jó és magas színvonalú teljesítményeket nyújtottak játékosaink, de nem sikerült a következő körbe jutás Kiss Imrének, aki 6-4-es, Csabai Tamásnak, aki 6-2-es és Vályi Attilának, aki 6-3-as vereséget szenvedett. Utóbbi játékosunk ellenfele a ranglistát vezető, és első helyen kiemelt Székely Pál volt. Nem ez jelentette azonban a végállomást Oláh Bence Attilának, aki egy 6-1-es és 6-3-as győzelmet követően egészen a legjobb 16 közé repült. Itt a 6. helyen kiemelt és rendívül tapasztalt Rucska Józseffel találkozott. A bravúr azonban elmaradt, Bence 6-1-es vereséget szenvedett, ezzel a nagyon előkelő 9. helyen végzett.

A nőknél Incze Éva Viktória a legjobb 32 között egy nagyon fordulatos és szoros mérkőzésen 5-4-re maradt csak alul.

A következő nap folytatódtak a küzdelmek, aminek ugyancsak az Érd Aréna adott otthont. Ezúttal a Steel Csapat Magyar Kupát rendezték meg, amelyre rendkívül magas létszámú nevezés érkezett, hiszen összesen 51 csapat szállt versenybe. A DEAC dartsszakosztályát hét játékosunk – Kiss Imre, Kovács Patrik, Aranyi Marcell, Csabai Tamás, Vályi Attila, Mező Balázs és Oláh Bence Attila – képviselte.

A verseny lebonyolítása csoport, majd egyenes kieséses rendszerben történt. Az a csapat győzött az adott párharcban, amelyik elsőnek elérte a 9 nyert leget.

Csapatunk ellenfelei a Piliscsaba SE, a Budapest Wolves és a Békéscsabai DSE voltak. Az első mérkőzésen viszonylag sima, 9-1-es győzelmet értünk el a Budapest Wolves ellen. Ezt követte a Békéscsaba DSE elleni 9-3-as vereség, ezen rendkívül magas színvonalon folyt a játék, aminek következtében nagyon gyorsan lejátszották a 12 leget. Mondhatni a csoport második helyéért és a továbbjutás reményében álltak dobóvonal mögé a DEAC játékosai a Piliscsaba SE ellen. A párharc során végig érződött a teher, de magabiztos játékkal, 9-5-ös győzelemmel sikerült a csoportból való továbbjutás.

A legjobb 32 között a tavalyi győztes PSC következett. A kezdeti jó kezdés és szoros állást követően, a PSC meglépett és 9-4-es győzelemmel abszolválta a mérkőzést.

Habár a továbbjutás nem sikerült a DEAC mégis elégedetten és pozitívan zárhatja az érdi hétvégét. A versenyt követően dartsszakosztályunk csapatkapitánya, Kiss Imre értékelt.

A fiúk nagyot harcoltak, de talán a görcsösséget tudnám kiemelni, ami következtében nem volt meg a megfelelő magabiztosság. Véleményem szerint nagyon jó játékosokkal és erős csapattal álltunk ki, egy PSC-től kikapni nem szégyen. Ez a verseny magabiztosságot és önbizalmat adhat a jövőre nézve. A megfelelő munka befektetése mellett törekedünk arra, hogy több megmérettetésben vehessünk részt. Az előző napon elért eredmények is nagyon jó visszaigazolás számunkra, így összességében elégedetten zárhatjuk a hétvégét” – összegzett Kiss Imre.

Szűcs Levente