Újabb remek hétvégét zártak a DEAC dartsosai

Augusztus 8-án rendezték a Magyar Darts Liga kelet-magyarországi régiójának 7. fordulóját. A már szokásosnak mondható 22 fős létszámmal kezdődtek a küzdelmek, először a csoportkörben, majd a főágon.

A DEAC csapata 6 játékossal indult a versenyen. Az igazán jó hangulatnak is köszönhetően mindenki sikeresen vette az első akadályokat a csoportkörben, és jutott ki a 16 fős főtáblára, ahol négy nyert legig tartottak a mérkőzések. A nyolcaddöntős meccsek során egyetlen játékosunk, Kiss Imre kényszerült búcsúzni, aki 4-1-es vereséget szenvedett el csapattársától, Aranyi Marcelltől.

A legjobb 8 között így is öt DEAC-os versenyző küzdhetett a végső sikerért. A négy meccsből kettő házirangadó volt, melyeket Fodor András és Vályi Attila, valamint Kovács Patrik és Aranyi Marcell vívtak. A másik ágon Varga Dániel gyűjtötte az értékes legeket, ennek eredményeképpen bejutott az elődöntőbe, ahol Kalapos Árpáddal került szembe. A két házirangadón Vályi Attila 4-0-s, Aranyi Marcell pedig 4-1-es győzelmet ünnepelhetett.

Az elődöntőkben két színvonalas meccset láthattak az érdeklődők. Előbb Varga Dániel, majd pedig parádés játékkal Vályi Attila verekedte be magát a fináléba, így Kalapos Árpád, valamint Aranyi Marcell a dobogó legalsó fokán osztoztak.

A döntő a várt színvonalat hozta, egész napos stabil játékát megkoronázva Varga Dániel először ünnepelhetett Magyar Darts Liga elsőséget, 4-2-re legyőzve Vályi Attilát, akinek ezúttal a második hely jutott.

A szombati ligaforduló eddig a legtermékenyebbnek bizonyult a szezonban, és ezt a jó teljesítményt játékosaink rendszeres gyakorlással igyekeznek is megtartani.

A sorozat augusztus 15-én a DEAC otthonában, a Nagyerdei Stadion klubtermében folytatódik, ahol délelőtt egy nyílt páros versennyel melegíthetnek a játékosok a délutáni fordulóra és a kezdők is kipróbálhatják magukat versenyhelyzetben.