Véget ért a Nemzeti Bajnokság dartsosainknál

Október 9-én, szombaton rendezték meg a 2020/21-es Nemzeti Dartsbajnokság 9., egyben záró fordulóját.

Az esemény helyszíne Szombathely volt, így játékosainkra meglehetősen hosszú utazás várt. A versenyre összesen 103 nevezés érkezett az ország minden részéről. 128-as főtáblán kezdődtek meg a mérkőzések, ahol Vályi Attila (Fater) 15. kiemeltként várhatta a küzdelmeket. A legjobb 32 közé 2 játékosunk is kvalifikált. A tábladöntőben Fater 2-6-os mérkőzésen maradt alul Borbély Andrással szemben, így a 17. helyen végzett. Tovább menetelt azonban Oláh Bence Attila, aki egészen a legjobb 16-ig repült. 5-2, 6-2 és 6-0-s győzelmeket követően az első helyen kiemelt és magyar bajnok esélyes Kovács Patrik következett.

A párharc külön érdekessége, hogy színpadi körülmények között, a legnagyobb video megosztó által élőben közvetítve zajlott, így nemcsak a helyszínen, hanem online is követhették a klubtagok, illetve szurkolók. Kovács Patrik a papírformának megfelelően abszolválta a találkozót 6-2 arányban, de az eredménytől függetlenül szép teljesítmény ez, a fiatal DEAC-os számára.

A fordulót Székely Pál nyerte, aki ezzel a második helyen végzett az összetett ranglistán. Őt csak döntőbeli ellenfele, Kovács Patrik előzte meg, aki ezzel magyar bajnoki címnek örülhetett. Őket Takács Gábor követte.

A DEAC játékosai közül legelőkelőbb helyen Vályi Attila végzett 17., míg Oláh Bence Attila 31. lett.

Az eredmények mindenképp biztatóak a következő szezonra nézve. Dartsosaink országos versenyen legközelebb a Magyar Darts Liga fináléjában és a 3. osztályú csapatdöntőben bizonyíthatnak.

Szűcs Levente