Elmarad a gladiátorok szezonnyitója

A Budapest Cowbells 2 elleni összecsapás mellett egy másik debreceni mérkőzést is új időpontban rendeznek meg.

A koronavírus-járvány harmadik hullámának tetőzése miatt a Magyar Amerikai Futball Szövetség megszavaztatta a csapatokkal a 2021-es idény rajtjának elhalasztását. A harmadosztályban szereplő együttesek egyértelműen a májusi nyitány mellett álltak, ám a Divízió I. együtteseinek többsége az eredeti kezdés mellett döntött.

A Debreceni Egyetem együttese viszont másfél hete szünetelteti az edzéseket, miután a keretben vannak olyan játékosok, akiknek pozitív lett a koronavírus tesztje. Emellett mások nem vállalták a tréningeken való részvételt, miután edzésen kívüli tevékenységek révén kontaktszemélynek minősültek és nem akarták veszélyeztetni csapattársaik egészségét. A keret ezen a héten koronavírus-tesztelésen vesz részt, hogy a csapat minél hamarabb folytatni tudja a felkészülést az idényre.

Így a DEAC Gladiators az április ellenfelekkel, valamint a Magyar Amerikai Futball Szövetség Versenybizottságával és Játékvezetői Bizottságával egyeztetve két hazai találkozóját is későbbre halasztja. Ennek következtében az április 4-i Budapest Cowbells 2, valamint a 18-ra tervezett Budapest Titans elleni összecsapás is elmarad. Mindkét találkozó Debrecenben lett volna.

Az új időpontokról a csapat később ad tájékoztatást.

Fotók: Bellon Bíborka