A túlórában dőlt el két mérkőzésünk

A Debreceni Egyetem kosárlabdacsapata a harmadik ráadás utolsó pillanatában maradt alul a Körmenddel szemben. A hokisok mérkőzése sem dőlt el a rendes játékidőben, végül büntetőkkel sikerült legyőzni az UTE gárdáját. Női futsalosaink a hazai pályán összeszedett hátrányt gyorsan ledolgozták a TFSE elleni Magyar Kupa-visszavágón, így a legjobb négy közé jutottak. Kéziseink Ózdon nyertek Ligakupa-mérkőzést.

Kézilabda – erős ellenfelet győztek le
A Debreceni Egyetem kézilabdacsapata a szintén NB I/B-ben szereplő, és ott jelenleg a harmadik helyen álló Ózdi KC otthonában játszott Ligakupa-mérkőzést péntek este. Az első félidőben remekül játszott a DEAC, rendre három-négygólos előnnyel vezetett, ami azonban a szünetig elszállt, addigra ugyanis egyenlítettek a hazaiak. A második játékrészt az Ózd kezdte jobban, de a cívisvárosiak rendezték a soraikat, a félidő derekán visszavették a vezetést, amit már nem is engedtek ki a kezünkből. A DEAC végül 31-28-ra megnyerte a mérkőzést. Pethő Ákos teljesítményét külön ki lehet emelni, hiszen 12 góllal járult hozzá a sikerhez.

Kosárlabda – a Körmend nyerte az év mérkőzését
Ezúttal is elképesztő izgalmakat hozott a DEAC és a Körmend találkozója az első osztályú kosárlabda-bajnokságban. Ötven perc sem volt elegendő a döntésre, a hazaiak csak a harmadik ráadás utolsó pillanataiban tudták megszerezni a győzelmet. A találkozó 112-109-es körmendi sikerrel zárult.

Gratulálok a csapatomnak, ma mindent kitettünk a pályára, amink csak van – értékelt Kovács Adrián vezetőedző. – Óriási erőfeszítéseket tettünk a győzelemért, de egy ilyen meccs után szerintem most nem érdemes belebonyolódni technikai vagy taktikai elemzésekbe. Előtérbe kell helyeznünk, hogy mik azok a dolgok, amiket javítanunk kell a jövőben, illetve a regenerációra nagy hangsúlyt kell fektetnünk, hiszen emocionálisan és fizikailag is sokat kivett ez a meccs a csapatból. Abban fog megmutatkozni a gárda karaktere, ha ez a vereség plusz erőket ad majd a következő mérkőzésekre.”

Jégkorong – megállították az UTE menetelését
A DEAC hokisai a szenzációs formában lévő, nyolc mérkőzés óta veretlen újpestieket fogadták a Debreceni Jégcsarnokban. Az első harmad gólt nem, csak nagy küzdelmet hozott, a második játékrészben azonban a lila-fehérek kihasználták emberelőnyös helyzetüket és kétszer is bevették a hazaiak kapuját. A harmadik harmadban ezt sikerült Bertáéknak ledolgozni, de 2-2-es állásnál hiába tettek meg mindent, fordítani már nem volt idő. A hosszabbítás nem járt eredménnyel, így büntetők következtek, amiben az egyetemisták jobbnak bizonyultak, ezzel megszakították az UTE remek sorozatát, emellett két ponttal lettek gazdagabbak.

Jól kezdtük a mérkőzést, az első tíz percben remek teljesítményt nyújtottunk, de gólt nem szereztünk. A folytatásban buta hibák miatt emberhátrányba kerültünk, amit az UTE rögtön kihasznált és két gólt szerzett. Innen nagyon nehéz felállni, mégis visszajöttünk a meccsbe. Az utolsó harmadban mindent megpróbáltunk, ennek köszönhetően kiegyenlítettünk. A szétlövésben sikerült behúznunk a találkozót, és ezzel nagyon fontos két pontot szereztünk” – zárta szavait David Musial vezetőedző.

Futsal – a legjobb négy között
A DEAC női futsalosai az egygólos hátrány ellenére bizakodva várták a TFSE elleni Magyar Kupa-visszavágót (a fővárosiak 2-1-re húzták be a negyeddöntő első felvonását a DESOK-ban decemberben). Már az első félidőben sikerült háromgólos előnyre szert tenni, ledolgozva ezzel a különbséget, majd a szünet után újabb három találattal biztosították be a győzelmet a debreceni lányok. A fölényes diadalnak hála a DEAC-nak megmaradt az esélye a végső győzelemre a kupában. A cívisvárosiak mellett az Astra és a Szekszárd is bejutott már a legjobb négy közé.