Csak a női futsalosok játszanak itthon

Főleg idegenbeli mérkőzések várnak a Debreceni Egyetem csapataira. A kosarasok Székesfehérvárra, a labdarúgók Győrbe, a kézilabdázók Mezőkövesdre, míg a röplabdázók Kecskemétre utaznak. Csak a női futsalosaink lépnek pályára itthon, ők az Astrát látják vendégül.

Kosárlabda – nagy lépést tehetnek a célok felé
Háromhetes szünet után a hétvégén újraindul az NBI/A-s kosárlabda-bajnokság. A DEAC-ra kulcsfontosságú rangadó vár, ugyanis a közvetlen rivális Alba Fehérvár otthonába látogat. A sorozatban hat győzelemnél tartó hajdúságiak egy újabb sikerrel helyet cserélnének riválisukkal a tabellán, s óriási lépést tennének afelé, hogy pályaelőnnyel kezdhessék meg a rájátszást. A szombaton 20 órakor kezdődő találkozót az M4 Sport élőben közvetíti.

Labdarúgás – megismételnék az őszi teljesítményt
Néhány napon belül két mérkőzést játszik a Debreceni Egyetem labdarúgócsapata az NB II-es bajnokságban. Először vasárnap 14 órakor Győrben lépnek pályára a hajdúságiak, majd szerdán 14.30-kor a Gyirmót FC-t fogadják a Dóczy utcai Sportcampuson. A DEAC játékosa, Székely Dávid az első feladatról, az ETO elleni mérkőzésről beszélt.

Jó csapatnak tartom a Győrt, ennek ellenére augusztusban már bebizonyítottuk, hogy nem verhetetlen – szögezte le Székely Dávid. – Azt a bajnokit csak a lelátóról tudtam figyelni a sérülésem miatt, de összességében így is kellemes emlékeim maradtak róla. Nem indult jól a mérkőzés, mivel hátrányba kerültünk, valamint Sigér Ákos ekkor dőlt ki hosszú időre, ám a szünet után feljavultunk, és azt gondolom, megérdemelten győztünk. A hétvégén egy szép stadionban, valószínűleg jó minőségű pályán futballozhatunk, ennek köszönhetően nem csak a küzdelem fog dominálni. Nem hiszem, hogy ellenfelünket befolyásolná a gyengébb sorozata. Rutinos játékosok alkotják az ETO-t, és minden bizonnyal javítani akarnak. Nekünk a Szolnok elleni összecsapáson nyújtott teljesítményünket kellene megismételnünk, ha ez összejön, akkor bizakodhatunk” – hangsúlyozta a 24 esztendős támadó.

Kézilabda – Mezőkövesdre utaznak
Szombaton 18 órakor Mezőkövesden játszanak a Debreceni Egyetem kézilabdázói az NB I/B-ben. A borsodiakat bizonyára fűti a visszavágás vágya, ugyanis a két csapat szeptember 26-án rendezett debreceni mérkőzésén a mieink az utolsó másodpercben szerezték meg a győztes találatot, és így alakult ki a 25-24-es végeredmény.

Röplabda – lezárul az alapszakasz
Utolsó mérkőzésére készül az Extraliga alapszakaszában a DEAC férfi röplabdacsapata. Fodor Antal tanítványai vasárnap 18 órakor Kecskeméten vendégszerepelnek.

Futsal – az egyik nagy riválist fogadják
A DEAC női futsalosai a kisebb gödörben lévő Astrát látják vendégül vasárnap 18 órától a DESOK-ban. A harmadik helyen álló gárda az előző hat bajnokijából csupán egyet tudott behúzni. Ennek ellenére sem szabad lebecsülni Dombó János tanítványait, és ezzel tisztában vannak az éllovas cívisvárosiak is.

Vezetjük a tabellát, ennek köszönhetően mindenki el akar kapni bennünket. Azt sem szabad elfelejteni, hogy az Astra az egyik legnagyobb riválisunk, így nagyon nehéz mérkőzésre számítunk, de győzni szeretnénk – világított rá a DEAC játékosa, André Antónia. – Az előző fordulóban a Tolna 3-2-re verte az üllőiket. Ezt a találkozót Kota Gabi és Ganczer Hajni is kihagyta, ám úgy gondolom, ellenünk már szerepelni fognak. A jelek szerint végre teljes kerettel tudunk kiállni, annak ellenére, hogy apróbb sérülések és betegségek akadnak nálunk. Örömteli lenne, ha kapott gól nélkül zárnánk a hétvégi összecsapást. Nyilván akkor sem bánkódnék, ha kiélezett küzdelemben diadalmaskodnánk, mondjuk, egy 3-2-es sikert zokszó nélkül elfogadnék. A felsőházba már bejutottunk, ennek ellenére megtartanánk az első helyet. Ennek főleg a presztízs az oka, hiszen a legjobb négy között már nincs gyenge csapat” – hangsúlyozta a fiatal futsalos.