Elismerésben részesült a DEAC

Kiemelkedő közösségteremtő munkájáért a Sportegyesületek Országos Szövetsége (SOSZ) kitüntette klubunkat.

A Sportegyesületek Országos Szövetsége közgyűlést tartott Budapesten, a Magyar Sport Házában, ahol a beszámolók és programok elfogadása után kitüntetéseket adtak át.  A DEAC abban a megtiszteltetésben részesült, hogy kiemelkedő közösségteremtő munkájáért elismerést kapott. A plakettet egyesületünk elnöke, dr. Jávor András és ügyvezetője, Lóczi Lászlóné Kovács Marianna vette át dr. Deutsch Tamástól, a SOSZ elnökétől.

A SOSZ-nak több mint hétszáz sportegyesület a tagja, mi nem vagyunk köztük, ezért is megtiszteltetés számunkra, hogy mint „külsős” klub elismerést vehettünk át – hangsúlyozta Jávor András. – Arról nem is beszélve, hogy ilyen díjat mindössze két egyesületnek osztottak ki, és az egyik a DEAC. Ez is bizonyítja, hogy jó munkát végzünk, amit mások értékelnek. Folyamatosan gyarapodunk, és arra törekszünk, hogy a jövőben is mindent megtegyünk a szakosztályaink sportolóiért. A tervek között szerepel egyébként, hogy tagja legyünk ennek a szervezetnek. Az az összefogás, ami jellemezi ezeket a klubokat, nagyon hasznos, és kötelességünknek érezük, hogy ebben mi is részt vegyünk” – jelentette ki a DEAC elnöke.

Lóczi Lászlóné Kovács Marianna hozzátette: a DEAC rengeteg lehetőséget kínál a sportolni vágyó egyetemistáknak, amit szintén kiemeltek a SOSZ közgyűlésén.

Nagyon jólesett számunkra ez az elismerés. Méltatták klubunkat, hogy 25 szakosztályt működtetve közel háromezer taggal foglalkozik a gyerekektől egészen az idősebb korosztályig és az egyetemistáknak biztosítjuk, a tanulás mellett a sportolást is magas szinten űzzék. Kiemelték még, hogy nemcsak a verseny-, hanem a szabadidősportra is nagy hangsúlyt fektetünk. A DEAC kiemelt helyet foglal el Debrecen városának és régiójának sportéletében, szabadidő szakosztályához az egyetemi polgárok és helyi lakosok is nagy számban csatlakoznak” – mondta a DEAC ügyvezetője.