Év sportolója: átadták a díjakat

Kedd délután a Barabás Étteremben rendezték a Napló Év sportolója díjátadó ünnepségét, amelyen a DEAC is érdekelt volt, hiszen két kategóriában az első helyen végeztünk.

Elsőként Boros Norbert, a Hajdú-bihari Napló főszerkesztője köszöntötte a megjelenteket, majd Balázs Ákos, Debrecen alpolgármestere és Tasi Sándor, a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés alelnöke mondott egy rövid beszédet.

Ezt követően a legjobbak és a legnépszerűbbek megkapták az elismeréseket. A díjazottak közül Hetényi Zoltán, a DEAC jégkorongcsapatának kapusa, akit a Napló sportrovata a legjobb felnőtt férfi sportolónak választott, sajnos nem tudott elmenni az ünnepségre, ugyanis már úton volt Csíkszeredába (csapatunk csütörtökön ott játssza a negyeddöntő harmadik összecsapását). Helyette a plakettet és az oklevelet Lóczi Lászlóné Kovács Marianna, a DEAC ügyvezetője vette át, aki szerint nem is kerülhetett volna jobb helyre a díj, hiszen Hetényi Zoltán amellett, hogy kiváló kapus, egyetemi hallgatóként és magánszemélyként is csodás ember, utánozhatatlan nemzeti öntudattal.

Elismerésben részesült Berényi Sándor is – irányításával a DEAC férfi kosárlabdacsapata 2019-ben Magyar Kupa-bronzérmet szerzett –, akit az év edzőjének választottak.

– Meglepett, hogy én kaptam a díjat, de nagyon büszke vagyok rá. Úgy vélem, ez az elmúlt három esztendő elismerése is egyben, melyet a kupabronzzal koronáztunk meg, hiszen azóta erősödik egyre inkább a klub kosárlabda-szakosztálya. Nagyon jól összerakott a gárda, pedig volt néhány változás az utóbbi időben a keretben. A DEAC bárkit el tud kapni, és bízom benne, hogy sok kellemes meglepetést szerez még a szurkolóknak – mondta a Naplónak Berényi Sándor, akinek továbbra is sok a munkája az U16-os válogatott élén, valamint az akadémián.

A díjazottak
Az év felnőtt férfi sportolója: Hetényi Zoltán (DEAC, jégkorong)
Az év felnőtt női sportolója: Kozák Luca (DSC-SI, atlétika)
Az év utánpótlás férfi sportolója: Arany Attila (DSC-SI, triatlon)
Az év női utánpótlás sportolója: Tóvizi Petra (DVSC Schaeffler, kézilabda)
Az év csapata: DVSC Schaeffler (női kézilabda)
Az év edzője: Berényi Sándor (DEAC, kosárlabda)
Az év legnépszerűbb felnőtt férfi sportolója: Mónus József (Hajdúnánási Hódos Imre Sportegyesület, íjászat)
Az év legnépszerűbb felnőtt női sportolója: Senánszky Petra (Debreceni Búvárklub, uszonyosúszás)
Az év legnépszerűbb utánpótlás férfi sportolója: Fekete Gergő (DVSE, vízilabda)
Az év legnépszerűbb utánpótlás női sportolója: Sólyom Anna (Shogun SE, karate)
Az év legnépszerűbb csapata: Shogun SE (karate)
Az év legnépszerűbb edzője: Rácz Csaba (Shogun SE, karate)

Fotók: Derencsényi István

'.$category->name.''; }?>