Ez nem a mi hétvégénk volt

Kaposváron megszakadt a Debreceni Egyetem kosárlabdacsapatának nyolcmeccses győzelmi sorozata. Labdarúgóink nagyon nehéz helyzetből várták a Szegedet, amely ha nehezen is, de begyűjtötte a három pontot. Kézilabdázóink ötgólos előnyt elpazarolva döntetlent játszottak.

Kosárlabda – Kaposváron szakadt meg a győzelmi sorozat
Első félidei gyenge játékának köszönhetően 21 pontos vereséget szenvedett a Debreceni Egyetem kosárlabdacsapata az NB I/A alapszakaszának utolsó előtti fordulójában. Kovács Adrián együttese ezúttal csak árnyéka volt önmagának, a taktikusan játszó Kaposvár pedig megérdemelten győzte le 93-72-re a több mint két hónapja veretlen hajdúságiakat.

Gratulálok a Kaposvárnak, ma sokkal jobbak voltak nálunk – mondta Kovács Adrián vezetőedző. – Aki jártas a sport világában, azt tudja, hogy létezik egy ilyen forgatókönyv, hiába nyertük meg az előző egymás elleni meccsünket magabiztosan, illetve hiába győztünk le a legutóbbi fordulókban bajnokesélyes csapatokat, minden sorozat megszakad egyszer. Sajnos ma mentálisan nem álltunk készen a találkozóra, úgy ahogy az elvárható lett volna, rengeteg ki nem kényszerített hibánk volt, és sok olyan szituáció után kaptunk kosarat, amikre külön felhívtuk a figyelmet. Nem dőlt össze a világ, le kell vonnunk a tanulságokat, és holnaptól gőzerővel kell készülnünk az előttünk álló megmérettetésekre” – hangsúlyozta a szakvezető.

Labdarúgás – tisztes helytállás
A DEAC futballistái nagyon nehéz helyzetből várhatták a Szeged elleni vasárnapi bajnokit, hiszen csapatunkat eléggé megtépázta a koronavírus (kilenc játékosunk is megfertőződött), így el szerettük volna halasztani a meccset, de a kérésünk szegedi részről süket fülekre talált. Pedig a válogatott szünet alatt bőven lett volna lehetőség a bajnoki pótlására. A nehézségek miatt kis túlzással az orvosok állították össze a kezdőcsapatunkat, a kispadon pedig mindössze három csereember foglalt helyet. A Tisza-partiak jó szériában várhatták az összecsapást, hiszen az előző három bajnokit veretlenül zárták. Ezúttal is győztek 2-1-re, ám nagyon megszenvedtek a tartalékos DEAC-cal. A mieink nagy meglepetést szerezhettek volna, ha helyzeteiket berúgják.

Hazai környezetben élesebben kell kezdeni egy meccset, mint mi tettük, szélesebben, több passzal kellett volna támadnunk. Az első félidő második felében és a találkozó hajrájában futballoztunk úgy, ahogy egy győzelemre játszó csapattól elvárható” – mondta a mérkőzést követően Györky Gábor, aki megbízott edzőként látta el ezúttal feladatát a meccsen, mivel Sándor Tamás öt sárga lap után járó eltiltását töltötte.

Kézilabda – a végét elrontották
Újabb őszről elhalasztott találkozót pótoltak a Debreceni Egyetem kézilabdázói a másodosztályú bajnokságban. Az ellenfél az egy ponttal mögöttünk álló Mizse KC volt. A találkozón a mieink már öt góllal is vezettek, ám a hajrában a vendégek feljöttek, és döntetlenre hozták a meccset, amelynek végeredménye 26-26 lett.

Már több mérkőzésen előfordult, hogy elpazaroltuk az előnyünket, nem tudom, miért van ez. Megbeszéltük, hogy minél több faultot kell elkövetni, ez lehet a győzelem kulcsa. Próbáltunk mindent megtenni, a kapus-sánc kapcsolatot minél jobban kialakítani, ennyire volt most elég, sajnálom, hogy így alakult – mondta a DEAC átlövője, Hornyák Bence.