Négy bajnoki és egy kupameccs előtt a DEAC csapatai

A Debreceni Egyetem jégkorongozói a Vasast látják vendégül. Labdarúgóink a nagy múltú Haladást fogadják, míg női futsalosaink az újonc Budaörs ellen mérkőznek meg a DESOK-ban. Röplabdacsapatunk Magyar Kupa-mérkőzést vív.

Jégkorong – a Vasas ellen javítanának
Hokicsapatunk vasárnap 18.30-kor az Opten Vasas gárdáját fogadja a Debreceni Jégcsarnokban. A szabályok miatt a találkozó nézők nélkül zajlik majd, ugyanakkor az Erste Liga tévé oldalán élőben követhetők az események. A fővárosiaknál végigsöpört a koronavírus, így sok mérkőzést ki kellett hagyniuk. Utoljára október 6-án játszottak az Erste Ligában, és most a DEAC ellen térnek vissza. A mieink legutóbb kikaptak az UTE otthonában, így most javításra készülnek.

Nem mehetünk biztosra a Vasas ellen, mivel régen nem játszottak mérkőzést, így nem igazán tudjuk, hogy pontosan mit várhatunk tőlük. Bizonyosan meccsre éhesen érkeznek majd, ezért nagyon oda kell figyelni a játékelemeinkre, nehogy meglepetés érjen bennünket. Győzelmet várunk természetesen, és mindent megteszünk ennek elérése érdekében” – fogalmazott David Musial vezetőedző.

Labdarúgás – a nagy múltú Haladás érkezik
A válogatott szereplése miatt a múlt hétvégén nem rendeztek fordulót a profi labdarúgó-bajnokságban, vasárnap azonban ismét pályára lépnek a csapatok. A DEAC ellenfele a nagy múltú Szombathelyi Haladás lesz a Merkantil Bank Liga 17. fordulójában, a mérkőzést – zárt kapuk mögött – 13 órától rendezik a Dóczy utcai Sportcampuson.

Nem mi leszünk az esélyesek, de ezzel úgy gondolom, nem árultam el hatalmas titkot – kezdte a beszélgetést Sándor Tamás. – Számunkra minden bajnoki nehéznek ígérkezik, ám ha meg tudjuk ismételni azt a teljesítményt, amit például a Szentlőrinc ellen mutattunk, lehet esélyünk a jó eredményre. Nagyjából már összeállt a fejemben a kezdőcsapat, bár egy-két kérdőjel még akad. A válogatott szünet alatt sokat tudtunk gyakorolni, és szerencsére a betegségből visszatérő játékosaink zöme bekapcsolódhatott a munkába.” – mutatott rá vezetőedzőnk.

Röplabda – a Magyar Kupában térnek vissza
Közel egy hónapja nem tudott mérkőzést játszani az Extraligában a DEAC röplabdacsapata, mivel az ellenfelek rendre halasztást kértek. Vasárnap végre játszhatnak Fodor Antal tanítványai, méghozzá a Magyar Kupa negyeddöntőjében. A DESOK-ban 17 órakor kezdődő, zárt kapus találkozón az ellenfél az erős játékerőt képviselő Pénzügyőr lesz. A továbbjutás két mérkőzésen dől el, a visszavágót november 29-én rendezik.

Futsal – az újoncot fogadják
A Debreceni Egyetem női futsalcsapata szombaton 17 órakor az újonc Budaörs együttesét látja vendégül az NB I 7. fordulójában. A DESOK-ban rendezendő találkozó 17 órakor kezdődik, és a kormányrendelet értelmében szintén zárt kapus lesz.

Nem szabad leírni az újoncot, mivel tapasztalt játékosok is akadnak a keretében. Nyilván fura lesz, hogy nem lehetnek nézők a lelátókon, de ez nem jelenthet problémát. Remek hangulatban telnek az edzések, a koronavírust pedig az óvintézkedések betartásával próbáljuk elkerülni” – mutatott rá rutinos futsalosunk, Czégény Zsuzsánna.

Kézilabda – a hibátlan otthonába utaznak
A DEAC kézilabdacsapata szombaton 18 órakor a Ferencváros U22-es együttesének otthonában lép pályára a másodosztályú bajnokság 8. fordulójában. A zöld-fehérek eddig négy mérkőzést tudtak lejátszani az NB I/B-ben, és jelzésértékű, hogy mind a négyet megnyerték. A gólkülönbségük is plusz 27, ami messze a legtöbb az idei kiírásban.