Négy hazai mérkőzés előtt csapataink

A Debreceni Egyetem kézilabdázói az NB I-ben szereplő Ceglédet fogadják a Magyar Kupában. Jégkorongcsapatunk két napon belül két mérkőzést játszik az Erste Ligában, mindkettőt hazai pályán. Röplabdázóink idei első bajnokijukra készülnek. Kosarasaink Oroszlányba, férfi futsalosaink Dunaújvárosba utaznak.

Kézilabda – NB I-es csapatot fogadnak
Az Egerrel vívott Ligakupa-mérkőzés után újabb NB I-es ellenféllel találkozik a DEAC kézilabdacsapata, ezúttal egy másik sorozatban, a Magyar Kupában. Az ellenfél a Ceglédi KKSE lesz, amely a K&H ligában jelenleg a 11. helyen áll. A továbbjutás egy mérkőzésen dől el. A találkozót pénteken 18.30-kor rendezik a DESOK-ban.

Nagyon sok az elmaradt meccsünk az őszi szezonból, és január 30-án már bajnokit játszunk, így a Cegléd elleni Magyar Kupa-mérkőzést és az ezt követő két Ligakupa-találkozót a felkészülés részének tekintjük, nem kell edzőmeccseket szervezni erre az időszakra – fogalmazott a DEAC csapatkapitánya, Hornyák Zoltán. – Az, hogy egy élvonalban szereplő, ezáltal erősebb játékerőt képviselő csapattal találkozunk, mindenképpen az előnyünkre válik. Bár nem mi vagyunk a mérkőzés esélyesei, de a továbbjutásról nem mondunk le, igyekszünk a legtöbbet kihozni magunkból. Videón kielemezzük majd a Cegléd játékát, és holnap mindent megteszünk, hogy megnehezítsük a dolgukat. Ha továbbjutunk, annak csak örülünk, de ha nem sikerül, akkor sem leszünk elkeseredettek, hiszem az ellenfél egy profi gárda, jobb játékerőt képvisel, mint a mi csapatunk” – hangsúlyozta a beállós.

Jégkorong – két meccs itthon
Két napon belül két mérkőzést játszanak az Erste Ligában a DEAC jégkorongozói: pénteken 20 órakor a Titánokat, vasárnap 18.30-kor a Gyergyót fogadják a Debreceni Jégcsarnokban. A mieink a második helyen állnak a tabellán, mindössze két pontra lemaradva az éllovas Ferencvárostól. Az eredmények kedvező alakulása esetén a fekete-fehérek átvehetik a vezetést. David Musial vezetőedző egyelőre csak a pénteki találkozóra összpontosít.

A Titánok egy fiatal, tehetséges játékosokból álló csapat, amely rengeteget korcsolyázik. A legutóbbi mérkőzésen legyőzték a nagyon erős kerettel rendelkező Gyergyót, éppen ezért határorozott és eredményes játékot várok a játékosaimtól. Ha olyan teljesítményt nyújtunk, mint legutóbb az UTE ellen, akkor nem lesz gond” – vélekedett David Musial.

Futsal – az átalakult Dunaferrhez utaznak
Dunaújvárosban játszik bajnoki mérkőzést pénteken 19 órakor a Debreceni Egyetem férfi futsalcsapata. A Dunaferrnél októberben jelentős változások történtek, a kulcsemberek zöme és Frank Tamás vezetőedző is távozott. Az egyik játékos, Sánta Attila útja éppen a Debreceni Egyetem gárdájához vezetett a Fejér megyeiektől, akik jelenleg ifjú tehetségekre építenek.

A jelentős átalakulás ellenére nem lesz egyszerű dolgunk, de mindenképpen a három pont megszerzése a célunk – mondta Sánta Attila. – A távozásom után is figyelemmel követem a Dunaferr teljesítményét. Meggyőződésem, hogy a fiatalok szép karriert futhatnak be, de azért még érződik rajtuk a rutintalanság. Dorogi Benjámint és Németh Lászlót lehet kiemelni, mellettük Cseresnyés Alex a kapuban nyújt kiemelkedő teljesítményt” – mutatott rá régi-új futsalosunk, akinek a karrierje a cívisvárosban kezdődött el.

Kosárlabda – fontos lépés következik
Céljai elérésének szempontjából kulcsfontosságú mérkőzés vár a DEAC kosárlabdacsapatára szombaton 18 órától az OSE Lions vendégeként az NBI/A 19. fordulójában. Az Oroszlány ugyan stabil teljesítményt nyújt odahaza, de korántsem tűnik megoldhatatlan feladatnak a negyedik idegenbeli győzelem begyűjtése a Kovács-csapat számára. A hazaiak szeme előtt elsősorban a play-out helyek elkerülése lebeg, míg a hajdúságiak a rájátszásban pályaelőnyt jelentő első négy hely valamelyikét tűzték célul.

Röplabda – az első mérkőzés 2021-ben
Idei első bajnoki mérkőzésére készül a Debreceni Egyetem férfi röplabdacsapata, amely az Extraliga 8. fordulójában a FINO Kaposvár gárdáját fogadja. A találkozót szombaton 17 órakor rendezik a DESOK-ban.