Hét csapatunk játszik fontos pontokért a hétvégén

Hazai pályán küzd a pontokért a Debreceni Egyetem jégkorong-, futsal-, kézilabda- és női röplabdacsapata. A férfi röplabdázók a Pénzügyőrhöz, a labdarúgók a Vasashoz utaznak.

Jégkorong – a MAC-ot fogadják
Vasárnap 18.30-kor a MAC-Újbuda együttesét látja vendégül a Debreceni Egyetem jégkorongcsapata az Erste Ligában. A fekete-fehérek eredetileg pénteken is játszottak volna bajnokit a Ferencváros otthonában, ám a fővárosi együttesnél többen megfertőződtek a koronavírussal, ezért a találkozó elmaradt. A mieink remekül teljesítenek eddig, öt mérkőzésből hármat megnyertek, a másik két találkozón is csak hosszabbtásban maradtak alul, és jelenleg a második helyen állnak 10 ponttal. Vasárnapi ellenfelünk mindössze egy egységgel gyűjtött kevesebbet. A keretük erősségét jól mutatja, hogy legutóbb kiütéses, 7-0-s győzelmet arattak a Gyergyó felett.

Röplabda – nehéz megmérettetés előtt
A még nyeretlen DEAC a Pénzügyőr otthonában lép pályára vasárnap 17 órakor az Extraliga 5. fordulójában. A fővárosiak két mérkőzésen vannak túl, mind a kettőt megnyerték, így nem lesz könnyű dolga Fodor Antal legénységének.

Az NB II-ben szereplő lánycsapatunk is bajnokit játszik vasárnap: 11 órakor a Diósgyőrt látják vendégül Kuszkó Zsolt tanítványai.

Futsal – ki-ki meccs vár rájuk
Pénteken 18.30-kor a Dunaferrt fogadják férfi futsalosaink a DESOK-ban. A két csapat közel hasonló mérleggel rendelkezik a bajnokságban, így kiélezett összecsapásra van kilátás.

Egy igazi ki-ki meccs előtt állunk, amelyen nyilván szeretnénk begyűjteni a három pontot – fogalmazott a DEAC játékosa, Rácz Zsolt. – Az Újváros nyáron elveszítette többek között Pál Patrikot vagy Fridrich Dávidot, ennek ellenére most is nagyon erős kerettel rendelkezik, például Németh Péterre és Horváth Benedekre figyelnünk kell. Talán az elmúlt idényekben nem ízlett nekünk a Duna-partiak stílusa, de abban biztos vagyok, hogy a mester jól felkészít majd bennünket a pénteki bajnokira.”

Lánycsapatunkra is vár egy NB I-es mérkőzés hétvégén: vasárnap 17 órától az Astra lesz a mieink ellenfele, a találkozót szintén a DESOK-ban rendezik.

Labdarúgás – nincs vesztenivalójuk
Igen nehéz megmérettetés előtt áll a DEAC labdarúgócsapata, hiszen vasárnap 17 órakor az NB II egyik legerősebb keretével rendelkező Vasas otthonában lép pályára. A debreceniek nincsenek jó formában, zsinórban négy mérkőzést veszítettek el, így a pontszerzés bravúrnak számítana annak ellenére is, hogy az angyalföldiek sem jeleskedtek eddig a bajnokságban.

Annak ellenére, hogy a rajtnál kicsit beragadt a Vasas, még mindig bajnokesélyesnek tartom – kezdte Balogh Pál vezetőedző. – Ellenfelünk rendelkezik az egyik legerősebb kerettel a bajnokságban, emellett nagy költségvetésből gazdálkodhat. Hétvégén nem lesz veszítenivalónk. Jó mérkőzést akarunk játszani, ehhez az összes játékosnak a maximumot kell kihoznia magából.”

Kézilabda – a Kecskemét érkezik
A Debreceni Egyetem kézilabdacsapata szombaton 18 órakor a KTE-Piroska szörp együttesét látja vendégül az NB I/B 5. fordulójában. A DESOK-ban rendezendő találkozón a DEAC folytatná jó hazai sorozatát, és itthon tartaná mind a két pontot.