Hónapról hónapra: fókuszban a történelmi kosárszezon – december

A mögöttünk álló évadban történelmi szezont futott a DEAC kosárlabdacsapata, hiszen mind a bajnokságban, mind a Magyar Kupában fennállása eddigi legjobb eredményét érte el a szakosztály.  Visszatekintő sorozatunkban a 2020-21-es idény legemlékezetesebb pillanatait elevenítjük fel, ezúttal a 2020-as esztendő utolsó hónapja kerül górcső alá.

Korábbi részek:

1. rész – augusztus

2. rész: szeptember

3. rész: október

4. rész: november

Míg novemberben mindössze három mérkőzést vívott együttesünk, a decemberi meccsnaptár csordultig tele volt. Csakúgy, mint a sérültlista, a Körmend elleni hazai összecsapáson mindössze hat állandó felnőtt kerettag tudta vállalni a játékot. Ennek ellenére óriásit küzdött a megtépázott hajdúsági gárda, azonban a dupla túlórát hozó találkozót végül mégis a piros-feketék nyerték meg. Három nappal később újabb rangadót vívott Kovács Adrián foghíjas legénysége: december 5-én az Alba Fehérvár vitte el a bajnoki pontokat az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokból.

Ezt követően vidámabb vizekre eveztünk, Mikulás-nap alkalmából Polyák László és Stefan Moody látogatták meg a legkisebbek edzését, és az ajándékok kiosztásában is segédkeztek.

December 12-én Szombathelyen vendégszerepeltünk, ahol Djordje Drenovac és Tóth Ádám remeklése ellenére zsinórban harmadik vereségünket is elszenvedtük. Eközben útjára indítottunk egy jótékonysági licitet is, három dedikált mezt bocsátottunk árverésre, a befolyó összeggel pedig három rászoruló családot támogattunk. Emellett a Kenézy-kórházba is ellátogattunk, ahol ajándékcsomagokat adományoztunk az intézmény betegei számára.

A hetek óta szűk rotáció lépésre késztette a vezetőséget: december 16-án szerződtettük Ronald Moore-t, aki az Atomerőmű SE otthonában már magára is ölthette a DEAC fehér-fekete szerelését. Sajnos az amerikai irányító jelenléte sem törte meg a negatív szériát, Pakson sem sikerült győznünk. Négy nappal később aztán megtört az átok, december 23-án a Szolnoki Olajbányász ellen Polyák László vezérletével végre nyerni tudott alakulatunk. A karácsonyi ünnepek végeztével Zalaegerszegre szólította a kötelesség fiainkat, akiket ezúttal az eltiltott Kovács Adrián helyett Andjelko Mandics vezetett csatába. Az ütközet rendkívüli izgalmakat tartogatott: hosszabbítás után, a frissen igazolt Ronald Moore utolsó másodperces triplájával szereztük meg az elképesztően fontos diadalt.

 

A 2020-as esztendő mégsem a mieink szájíze szerint zárult, az december 30-án kikaptunk Kecskeméten, így a cívisvárosiak 7-7-es mérleggel fordultak az újévre.