Jogosan szólt a vastaps

Bács Zoltán és Battai Sugár Katinka is a díjazottak között.

Ünnepélyes keretek között zajlott szombaton este a 16. Hajdú-Bihar vármegyei Prima Gála a Csokonai Fórumban. Mint a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) rendezvényen elhangzott, a különleges alkalommal azokra figyelhet fel Debrecen, akik elmondásuk szerint minden nap csak a dolgukat teszik, dicséretet nem várnak a munkájukért.

A VOSZ Hajdú-Bihar vármegyei szervezetének elnöke, Balogh Károly kifejtette, azzal a céllal született meg a Prima-díj, hogy a helyi vállalkozók támogassák a környezetükben élő kiemelkedő személyeket, tudósokat, művészeket, sportolókat. A díj küldetése, hogy példaképeket állítson a társadalom elé – írja a Haon.

Számunkra örömteli hír, hogy a gálán a magyar sport kategóriában a DEAC vívója, Battai Sugár Katinka érdemelte ki 2023-ban a Prima-díjat. Mint méltatásában elhangzott, Debrecen és Magyarország egyik büszkesége kétszeres világbajnok kardozó, minden idők legfiatalabb vívója az olimpiák történetében. Országos címeinek száma – minden korosztályt figyelembe véve – jelenleg hét. A felnőtt női kardozóknál ő a magyar bajnoki cím védője.

Hatalmas megtiszteltetés, hogy én kaphattam ezt a díjat. Külön szeretném megköszönni a családomnak, edzőmnek, Dávid Lászlónak, az egyesületünknek, a DEAC-nak, Debrecen városának és mindenkinek, aki támogatott pályafutásom során – mondta a sportoló.

A magyar oktatás és köznevelés kategóriában prof. dr. Bács Zoltán, a Debreceni Egyetem kancellárja kapta a Prima-díjat. Jellemzéséből kiderült, teljesítménye, elhivatottsága, értékrendje, valamint a Debreceni Egyetemért, az észak-alföldi régió oktatásáért, kultúrájáért és sportjáért végzett több évtizedes önfeláldozó közösségformáló tevékenysége meghatározó az egyetem hazai és nemzetközi megítélésében egyaránt. Az egyetemen végzett munkája nélkülözhetetlen volt az intézmény finanszírozási és működésrendszerének átalakításában, az egyetemi modellváltásban.

Olyan emberek ülnek előttem, akik általában lehetetlen célokat tűznek ki maguk elé, mégis elérik ezeket. Van Debrecenben egy család, akik elé nemrégiben lehetetlen cél került: a kisfiuk megmentése érdekében egy évük van arra, hogy 3,2 millió dollárt összeszedjenek. Szeretném ezt a díjat, illetve ennek a háromszorosát felajánlani ehhez, így innentől a céljuk az én álmom is – fogalmazott Bács Zoltán.

Szívből gratulálunk Bács Zoltánnak és Battai Sugárnak!

Fotók: VOSZ