Frissítve! Közlemény a sportpályák használatáról

Sportpályák használata és munkahelyi étkezdék, büfék, egészségügyi intézmények büféinek működése a Debreceni Egyetemen 2020.11.11-től a veszélyhelyzet alatt alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló 484/2020. (XI.10) Kormányrendelet értelmében.

I. Az egyetem sportlétesítményeinek használata

A zárt terű sportlétesítmények szabadidős célú használata tilos!

A sportlétesítmények a sportról szóló törvény szerint versenyszerűen sportolók számára edzésen vagy sportrendezvényen való részvétel céljából látogathatóak.

Sportrendezvényen nézőként tartózkodni tilos. Sportrendezvény nézők nélkül, zárt körülmények között megtartható.

Az Unifit versenyszerűen sportolók számára edzéshelyszínként és a rendeletben nem említett szolgáltatások vonatkozásában előre egyeztetett módon használható. A fitneszterem szabadidős célú tömeges használata tilos.

A szabadtéri sportpályák a rendeleti korlátozás ideje alatt egyéni sportolás céljából 7.00 és 19.30 között használhatók.

A versenysport felkészülési és mérkőzés rendezési időbeosztása a szokásos rendben zajlik. Amennyiben a kijárási korlátozás időszakát érintő közlekedés szükséges, az ehhez előírt igazolást a munkáltató, illetve az érintett sportszervezet adja ki.

II. A Nagyerdei Stadionban a Sportdiagnosztikai, Életmód- és Terápiás (SET) központ nyitva tart.

III. Az egyetem és a fenntartásában működő köznevelési intézmények területén található munkahelyi étkezdék és büfék, valamint egészségügyi intézmények területén működő étkezdék és büfék a rendelet értelmében – az üzemeltető döntése szerint – működhetnek, legfeljebb 19 órai zárás mellett.

A létesítmények területén a maszkviselés és a távolságtartás szabályai betartandók (mindenhol viselni kell maszkot, kivéve sporttevékenység végzése során)!

Dr. Bács Zoltán
kancellár s.k
Debreceni Egyetem