Közlemény a sportinfrastruktúra használatáról

Sportpályák használata a Debreceni Egyetemen 2020. május 4-től a Kormány 168/2020. (IV. 30.) védelmi intézkedésekről szóló és a 170/2020. (IV. 30.) a sportrendezvényekkel és sportedzésekkel kapcsolatos intézkedésről szóló rendeleteivel, valamint a felsőoktatást érintően rektori hatáskörbe utalt intézményi szabályokkal összhangban.

I. Az egyetem nyitott és zárt létesítményei sportolás, edzés céljából 2020.05.04-től igénybe vehetőek.

A 170/2020. (IV. 30.) rendelet (1) bekezdése értelmében a sportegyesület által szervezett, valamint az amatőr sport, a szabadidős sport és a tömegsport célú edzésen való részvétel megengedett.

A rendeletnek megfelelően az edzések megtarthatóak, de azok lebonyolítása során az elővigyázatossági szempontokat be kell tartani. Az öltözők, zuhanyzók használata – további intézkedésig – tilos!

A létesítményekbe csak a sportolás céljából érkezők léphetnek be az előzetes időpont egyeztetésnek megfelelően (sportcsarnokok, teniszközpont, egyéb teniszpályák).

Az UNIFIT a DE Sportorvosi Klinikával kidolgozott ajánlott programok lehetőségével és a DE Infektológiai Intézettel egyeztetett légtechnikai (negatív nyomásúra állított befúvó-elszívó légkezelés megfelelő légcsere kapacitással) és fertőtlenítési szabályok mellett működik.

II. 2020. május 4-től a Debreceni Egyetem Dóczy utcai sporttelepének (DEAC pálya) használati rendje szabadidősport céljából:

A sportpályákon az egymástól való 1,5 m-es távolságot be kell tartani!

A szabadtéri kondipark használata megengedett. Kérjük a használókat, hogy a saját használat előtt fertőtlenítő áttörléssel fertőtlenítsék a használt eszközöket, amelyhez a fertőtlenítő szert és a törlésre alkalmas eszközt mindenki maga biztosítja.

A sportközpont nyitva tartása hétköznapokon és hét végén:
7.00-21.00

A sportközpont vendéglátó egysége (Teniszke Büfé) a vonatkozó rendelet szerinti korlátozásokkal (terasz használata, beltéri vendégforgalom tilalma) tart nyitva.

Dr. Bács Zoltán
kancellár
Debreceni Egyetem