Négy mérkőzés itthon

Hazai pályán küzd a pontokért a Debreceni Egyetem jégkorong-, kosárlabda-, röplabda- és labdarúgócsapata. Női futsalosaink Szekszárdra utaznak.

Jégkorong – az Acélbikákat fogadják
Pénteken a Dunaújvárosi Acélbikák együttesét fogadja a Debreceni Egyetem jégkorongcsapata az Erste Ligában. A 20 órától rendezendő mérkőzés esélyesének a fekete-fehérek számítanak, hiszen jóval előrébb állnak a tabellán. A vendégek idei szereplése elmarad a várakozástól, ennek következménye is lett, hiszen menesztették David Leger vezetőedzőt, Borbás Gergely áll majd az újvárosiak padjánál. A DEAC szakvezetője, David Musial szerint hiba lenne lebecsülni az ellenfelet.

A Dunaújváros nincs igazán jó formában, de nem szabad, hogy ez megtévesszen minket. Nagyon fontos lesz, hogy az első perctől kezdve a mi akaratunk érvényesüljön a jégen és mi domináljunk. A Ferencváros elleni siker után mindenki nagyon pozitív, ebből meríthetünk erőt a pénteki mérkőzésre is” – fogalmazott David Musial.

Kosárlabda – újabb hazai meccs
A DEAC kosárlabdacsapata szerdán kétszeres hosszabbításban maradt alul hazai pályán az EGIS Körmend ellen. A több sebből vérző debrecenieken nem látszott, hogy kis híján a fél csapat hiányzott, így is óriási csatára kényszerítették a vasiakat. Szombaton újabb nehéz feladat vár Kovács Adrián együttesére, hiszen az ötszörös bajnok Alba Fehérvárt érkezik a cívisvárosba. A vendégeket nem kímélte a koronavírus, az idei szezonban eddig mindössze három mérkőzést tudtak lejátszani, míg a mieink már nyolc találkozón vannak túl. A bajnokit 17 órától rendezik az Oláh Gábor utcai sportcsarnokban.

Röplabda – szettgyőzelemben reménykedve
Zsinórban harmadik mérkőzését játssza a Pénzügyőr ellen a Debreceni Egyetem röplabdacsapata. Az elmúlt két alkalommal a Magyar Kupában találkoztak a felek, szombaton viszont az Extraligában csapatnak össze a pontokért. A DESOK-ban 15 órától rendezendő találkozó esélyese az éllovas fővárosi gárda, amely kiváló játékosállománnyal rendelkezik, a bajnokságot százszázalékos mérleggel vezeti.

A bajnoki cím egyik fő várományosát látjuk vendégül – szögezte le a DEAC játékosa, Kiss Imre. – Sok fog múlni az aktuális formán, de bízom benne, hogy egy látványos mérkőzést tudunk vívni. Az előző két meccs során fel tudtuk venni a versenyt a Pénzügyőrrel, és akadtak biztató momentumok a játékunkban. A szettnyerést sem tartom elképzelhetetlennek, ehhez nagy akaraterőre és koncentrációra lesz szükség. Biztosan jót tenne a csapatnak, ha ezt a részsikert elérnénk. Sajnálom, hogy nem lehetnek nézők a csarnokokban, mivel a szurkolásból sok erőt szoktam meríteni” – mutatott rá 19 esztendős tehetségünk.

Futsal – a győzelem lebeg a szemük előtt
A DEAC női futsalcsapata a sereghajtó Szekszárd otthonába utazik az NB I 8. fordulójában. A hajdúságiak legutóbb váratlan vereséget szenvedtek hazai pályán az újonc Budaörs ellen, így a most szombaton 11 órakor rendezendő találkozón mindenképpen szeretnék megszerezni a három pontot.

“A szekszárdiak főleg fiatalokból álló csapattal vágtak neki ennek a szezonnak, de ahogy telik az idő, egyre jobban felveszik a bajnokság ritmusát – kezdte a beszélgetést futsalosunk, Nagy Anikó. – Ha megfelelően koncentrálnak, bárkinek a dolgát meg tudják nehezíteni, ennek ellenére győzelemmel szeretnénk zárni a találkozót. Kicsit szokatlan lesz a kezdési időpont, de már pénteken elutazunk, így kipihenten küzdhetünk meg a hazaiakkal” – újságolta a 19 esztendős játékos.

Labdarúgás – visszavághatnak a Soroksárnak
Vasárnap 13 órakor a Soroksár együttesét fogadják a Debreceni Egyetem labdarúgói a Merkantil Bank Ligában. A két gárda az első fordulóban már megmérkőzött egymással, akkor a Szamosi Mihály Sporttelepen 1-0-s hazai siker született.

Az augusztusi mérkőzésen a stabil védekezésre alapoztuk a taktikánkat, a labdaszerzések után pedig gyors támadásokat próbáltunk vezetni. Fájó, hogy a végén egy szerencsétlen találat miatt elúszott a döntetlen – tekintett vissza a szezonnyitó mérkőzésre Belényesi Csaba. – Arra számítok, hogy hétvégén egy brusztolós meccs vár ránk, amit sok párharc fog jellemezni. Tudjuk, hogy a Soroksár főleg a sok passzon alapuló futballt favorizálja, emellett gyors játékosokkal rendelkezik. Örülnék, ha végre megóvnánk a kapunkat a góltól, ha ez sikerülne, nagyon rosszul már nem jönnénk ki a meccsből” – hangsúlyozta a hátvéd.