Nehéz meccsek előtt a DEAC csapatai

A Debreceni Egyetem férfi futsalosai az éllovas Haladást látják vendégül a DESOK-ban. Labdarúgóink a jó formában lévő Budaörsöt fogadják a Dóczy utcai Sportcampuson, míg jégkorongozóink a Titánok ellen mérkőznek meg a Debreceni Jégcsarnokban. Kosarasaink elhalasztott meccset pótolnak, röplabdázóink a fővárosba utaznak kupameccsre.

Futsal – az éllovast fogadják
Nehéz megmérettetés előtt áll a Debreceni Egyetem férfi futsalcsapata, ugyanis a listavezető Haladást fogadja a bajnokságban. A szombathelyiek még veretlenek ebben a szezonban, tíz győzelmük mellett egy döntetlen a mérlegük. A DEAC jelenleg a hatodik helyen áll hat sikerrel és három vereséggel. A mérkőzést pénteken 18.30-tól rendezik a DESOK-ban, zárt kapuk mögött.

A papírforma alapján egyértelműen a Hali esélyesebb, ám bízom benne, hogy lesz esélyünk a jó eredményre, ehhez végig maximális koncentrációra lesz szükség – fogalmazott a DEAC játékosa, Faragó Lajos. – A DESOK borítása is a mi malmunkra hajthatja a vizet. A Vas megyeiek a bajnoki címért harcolnak, míg mi a felsőházért küzdünk, vagyis ki lehet jelenteni, hogy ellentétesek a célok. A vetélytársunk kiegyensúlyozott teljesítményt nyújt ebben a szezonban, ezt tartom a legnagyobb erősségének. Azt sem szabad elfelejteni, hogy Dróth Zoltán személyében olyan klasszissal rendelkezik, aki villanásaival bármikor képes meccseket eldönteni” – mondta a kiváló futsalos.

Labdarúgás – az NB II meglepetéscsapata érkezik
A Haladástól és a Pécstől elszenvedett vereség után a DEAC labdarúgócsapata vasárnap 13 órakor a jó formában lévő Budaörsöt látja vendégül – szintén nézők nélkül – a Dóczy utcai Sportcampuson. Amíg a mieink a kiesés ellen menekülnek, addig a vendégek a feljutást jelentő második helyen állnak, így ez sem ígérkezik könnyű összecsapásnak a DEAC számára.

Bravúrosnak gondolom a budaörsiek eddigi szereplését, nem hittem volna, hogy ilyen előkelő helyen fognak állni – nyitotta a beszélgetést labdarúgónk, Orosz Marcell. – Egy remek formában lévő és stabil együttes érkezik hozzánk, ettől függetlenül nekünk pontokra van szükségünk. Amennyiben a saját játékunkat tudjuk játszani, vagyis stabilan védekezünk és gyors ellentámadásokat vezetünk, bízhatunk a szép eredményben. Kulcsfontosságúnak tartom, hogy a helyzetkihasználásunk jó legyen. Ez lesz egy hét alatt a harmadik bajnokink, de szerintem jó erőállapotban vagyunk, mivel a stáb nagy hangsúlyt fektet a regenerációra” – mondta a 20 esztendős játékos.

Kosárlabda – elhalasztott meccset pótolnak
A DEAC kosárlabdacsapata a 6. fordulóból elhalasztott OSE Lions elleni mérkőzését pótolja a bajnokságban. A találkozót vasárnap 17 órától rendezik az Oláh Gábor utcai csarnokban, zárt kapuk mögött.

Jégkorong – a Fehérvár ellen javítanának
Legutóbb váratlan vereséget szenvedtek a Debreceni Egyetem jégkorongozói a Vasas ellen, így a most vasárnap 18.30-kor kezdődő Titánok elleni, hazai mérkőzésen mindenképpen javítani szeretnének.

Röplabda – bravúr lenne a továbbjutás
Vasárnap 16 órakor a Pénzügyőr otthonában lejátssza röplabdacsapatunk a Magyar Kupa negyeddöntő visszavágóját. Az első mérkőzésen a fővárosiak sima, 3:0-s győzelmet arattak a DESOK-ban, ezért hatalmas meglepetésnek számítanak, ha a DEAC kiharcolná a továbbjutást.