Öt bajnoki, mind az öt itthon

Két igen nehéz megmérettetés előtt áll a Debreceni Egyetem jelenleg gödörben lévő jégkorongcsapata, amely szombaton a Csíkszeredát, hétfőn a Ferencvárost fogadja. Férfi futsalosaink megyei rangadót játszanak a DESOK-ban, és ugyanitt a lányokra is vár egy bajnoki összecsapás. Kosarasaink egy héten belül másodjára is megmérkőznek a Jászberénnyel.

Jégkorong – a két címvédőt fogadják
Zsinórban harmadik vereségét szenvedte el az Erste Ligában a Debreceni Egyetem jégkorongcsapata. A Titánok és a Gyergyói HK után csütörtök este a Brassótól is kikaptak a fekete-fehérek, ezúttal büntetőkkel. Különösen fájó, hogy mindhárom alkalommal hazai pályán maradtunk alul. Most két igen nehéz találkozó következik a két címvédő ellen: szombaton 18.30-kor a Csíkszeredát, hétfőn 20 órakor a Ferencvárost fogadjuk a Debreceni Jégcsarnokban.

Futsal – a BL-ben is vitézkedő csapat érkezik
A tabella negyedik helyét elfoglaló DEAC férfi futsalosai a Berettyóújfalut látják vendégül pénteken 18.30-kor a DESOK-ban. A megyei rivális jelenleg a második helyen áll, tizennégy meccséből tizenhármat megnyert, csupán a Haladás tudott borsot törni az orra alá. Az MVFC a Bajnokok Ligájában is menetel, a Tbilisi State University, majd az Omonia Nicosia búcsúztatásával bejutott a legjobb tizenhat közé. Csapatunk az előző héten a Dunaferr otthonában tizenkét találatot hozó mérkőzésen zsebelte be a három pontot, a 9-3-as diadalnak hála bebiztosította a helyét a felsőházban.

Viszonylag hamar megvalósítottuk a tervünket, de nem elégszünk meg ennyivel. Most az lebeg a szemünk előtt, hogy az alapszakaszt minél előkelőbb helyen zárjuk – szögezte le Siska Gergő. – Nem árulok el nagy titkot azzal, ha azt mondom, hogy roppant nehéz dolgunk lesz pénteken. A Mezei-Villt Magyarország egyik legerősebb gárdájának tartom, minden poszton kiváló játékosok állnak az edző rendelkezésére, így nem is érdemes senkit külön kiemelni. Az újfaluiak parádés formában vannak, ezt a nemzetközi porondon is bizonyítják, ennek ellenére meg akarjuk nehezíteni a dolgukat. Figyelemmel követem a BL-szereplésüket, és szurkolok is nekik, hiszen ezekkel a szép sikerekkel a magyar futsal hírnevét is öregbítik” – fogalmazott a rutinos centerünk, aki hozzátette, teljes kerettel vághatnak neki az ütközetnek.

A lányok is pályára lépnek hétvégén: szombaton 18 órakor a TFSE-Szertársportbolt.hu gárdáját fogadják az NB I-ben.

Kosárlabda – jön a második felvonás a Jászberény ellen
Szombaton egy héten belül másodjára is összecsap egymással a DEAC és a Jászberény az első osztályú férfi kosárlabda-bajnokságban. A JKSE-nek várhatóan már több bevethető játékosa is lesz a keddi bajnokihoz képest, de az Oláh Gábor utcai csarnokban szombaton 18 órától kezdődő találkozó esélyese így is a Debreceni Egyetem alakulata.

Teljesen más mérkőzésre számítok, hiszen az első meccsünk előtt tisztában voltunk vele, hogy lesznek hiányzóik, akik szombaton már nagy valószínűséggel játszhatnak. A játékosoknak is azt mondtam, hogy úgy kell készülnünk, mintha ez egy teljesen más ellenfél lenne, támadásban és védekezésben is kell majd apróbb módosításokat eszközölnünk” – mondta a szombati összecsapásról Kovács Adrián vezetőedző.