Sorsdöntő meccsek is várnak csapatainkra

A bajnoki aranyért játszik vasárnap a Debreceni Egyetem női futsalcsapata, míg kosarasaink a bronzért szállnak csatába. Labdarúgóink idegenben, míg rögbiseink hazai pályán zárják a szezont. Kézilabdázóink újra itthon lépnek pályára.

Kosárlabda – a bronzért küzdhetnek
Nem sikerült a döntőbe jutnia a Debreceni Egyetem kosárlabdacsapatának, mivel az elődöntőben a Szolnok 3-1-re nyert összesítésben. Az érem még így is meglehet, ehhez a Szedeák ellen kellene diadalmaskodni a bronzcsata során. Az első találkozót szombaton 18 órakor rendezik Szegeden, majd szerdán 18 órakor az Oláh Gábor utcai csarnokban folytatódik a küzdelem, amely három nyert mérkőzésig tart.

Labdarúgás – idegenben zárják a szezont
Utolsó mérkőzésére készül az NB II-ben a Debreceni Egyetem labdarúgócsapata. Vasárnap 17 órakor a Budaörs ellen zárják a szezont Sándor Tamás tanítványai, a bajnokit Tatabányán, a Grosics Gyula Stadionban rendezik.

Futsal – a Magyar Kupa után a bajnokságot is megnyerhetik
Múlt hétvégén Magyar Kupa-győzelemmel örvendeztette meg szurkolóit a DEAC női futsalcsapata, most pedig már a bajnoki arany a cél. A Tolna-Mözs elleni párharc állása 2-1 a debreceniek javára, így ha a vasárnap 17 órakor Tolnán rendezendő mérkőzést is behúzzák a mieink, újabb arannyal gazdagodhatnak.

A mentális előny nálunk van a 2-1-es fór miatt, ezzel pedig élni szeretnénk – kezdte a beszélgetést Fülöp Diána. – Parázs meccsre számítok, biztos vagyok benne, hogy a tolnaiak nem feltartott kézzel futnak ki pályára, ám minket sem kell majd félteni. Valószínűleg ismét agresszív letámadással rukkolnak elő, erre is készülünk az edzéseken. A finálé korábbi találkozóin a védekezésünk remekül működött, a helyzetkihasználással akadtak gondjaink, ezen javítanánk. Úgy tudjuk, hogy sok néző lesz a lelátókon, vagyis a hangulattal nem lesz probléma. Le akarjuk zárni vasárnap a párharcot, így nem is motoszkál a fejünkben az ötödik összecsapás gondolata” – hangsúlyozta a DEAC gépezetének egyik “motorja”.

Kézilabda – kellenek a pontok
Alig két hete az Ózd magabiztos győzelmet aratott hazai pályán a DEAC felett, de most itt a lehetőség visszavágni, ugyanis a két csapat újra találkozik egymással, ezúttal a DESOK-ban. A pénteken 19 órakor kezdődő bajnoki találkozó nagyon fontos számunkra, mivel legutóbb Vecsésről is pont nélkül tértünk haza, így igen közel kerültünk az osztályozót jelentő 8. helyhez. Erőt adhat játékosainknak, hogy ismét nézők előtt léphetnek pályára.

Az ózdi meccs előtt nagyon jó szériában voltunk, ám az utazás napján felmerültek problémák – tudtuk meg Szabó Csaba másodedzőtől. – Pozitívgyanús eseteink voltak, az oltások miatt is kialakult egy kis kavarodás, még a halasztás is felmerült. Végül egyórás késéssel, de elindultunk. Ez a bizonytalanság rányomta bélyegét a találkozóra, nem sikerült maximálisan koncentrálni. Ráadásul Ózdon edzőváltás történt, ami pozitívan hatott a játékukra, de amúgy is remek állománnyal rendelkeznek. A vereség nyilván nem tett jót az önbizalmunknak, de átbeszéltünk mindent. Vecsésen próbáltunk javítani, de nem volt könnyű dolgunk. Ellenfelünk a bennmaradásért küzd, és hazai pályán mindent megtett. Szoros mérkőzést játszottunk, az ózdi bajnokihoz képest érzékelhető volt a javulás hozzáállásban, fejben, teljesítményben. Sajnos a végjáték nem úgy jött össze, ahogy szerettük volna, pár ziccert hibáztunk, labdát adtunk el, és a végén ők jöttek ki jól a meccsből. Pénteken ismét az Ózddal találkozunk. A fiúk nagyon lelkesen készülnek, próbálunk visszavágni és visszatalálni a győztes útra. Remélem, fejben is rendben leszünk és tudunk DEAC-szívvel küzdeni, ha ez sikerül, akkor lehet esélyünk a győzelemre. Nagyon kell nekünk is a két pont, hiszen a tabella rendkívül szoros, és szeretnénk bebiztosítani a bennmaradást” – hangsúlyozta Szabó Csaba.

Rögbi – a szezon utolsó mérkőzését játsszák
A Debreceni Egyetem rögbicsapata vasárnap 13 órakor a Budapest Exciles ellen zárja a 2020-2021-es NB I-es bajnokságot. A találkozót a Böszörményi úti Campus füves pályáján rendezik.

Floorball – idegenben a pontokért
A tervek szerint vasárnap 18 órakor a Dunai Krokodilok otthonában vendégszerepel a Debreceni Egyetem floorballcsapata.