Sporthétvégével hangolnak a vb-re

Január 27-29. között a Fórum Bevásárlóközpont legalsó szintjén Sporthétvége várja az érdeklődőket. Az esemény – amelyhez a DEAC is csatlakozik – célja a 2023. július 4-8. között Debrecenben rendezendő Ultimate Frizbi Egyetemi Világbajnokság népszerűsítése.

A Fórumban a Sporthétvégével kapcsolatban ma tartott sajtótájékoztatón felszólalt Átányi Ajtony, a Fórum Bevásárlóközpont centermenedzsere; Mizsér Attila vb-nagykövet, olimpiai bajnok öttusázó; Bács Bence, a DEAC marketingmenedzsere; Kuszkó Zsolt, a Debreceni Egyetem Sporttudományi Intézet testnevelője; Rácz Árpád, a DEAC frizbiszakosztályának vezetője és Gombos Nóra csapatkapitány.

Elsőként házigazdaként Átányi Ajton üdvözölte a jelenlévőket, majd megköszönte a DEAC-nak, hogy több szakosztállyal képviselteti magát a Sporthétvégén.

Ezt követően Mizsér Attila vette át a szót. Mint elmondta, nagyon készülnek a nyári világbajnokságra, ami igazi hírvivőjévé válhat a városnak és az egyetemnek. Ez az esemény lesz egyben a főpróbája a 2024-ben rendezendő Európai Egyetemi Játékoknak, amelynek a Debreceni Egyetem és a Miskolci Egyetem ad otthont.

Bács Bence ismertette a hétvége programját. Kiderült, hogy a DEAC kilenc szakosztályával ismerkedhetnek meg az érdeklődők. A frizbi mellett a jégkorong, a darts, az amerikai foci, a floorbal, a karate, a labdarúgás és a vívás települ ki, de a cheerleaderek is bemutatót tartanak.

Kuszkó Zsolt hozzátette, hogy a világbajnokság is közte van az év kiemelt rendezvényei között, ennek megfelelően igyekeznek a legjobban megrendezni  az eseményt.

Rácz Árpád kiemelte: a DEAC-tól sok támogatást kapnak. A klub mindent megtesz, hogy a sportág is bekerüljön a köztudatba, ezzel a lehetőséggel pedig élni szeretnének.

Zárásként Gombos Nóra elmondta, hogy a játékosok is nagyon várják a hétvégét és az egyetemi világbajnokságot is.

Január 27.29., Fórum Bevásárlóközpont, -1. emelet
Péntek 15:00-20:00: darts, floorball, cheerleader
Szombat 9:00-20:00: cheerleader, amerikai foci, jégkorong
Vasárnap 10:00-14:00: cheerleader, labdarúgés, vívás
14:00-18:00: karate, cheerleader, darts

– A szakosztályoknál lehetőség nyílik az adott sportág kipróbálására, játékos feladatok elvégzésére, különleges öltözetük felpróbálására (pl. amerikai foci-, jégkorong- és vívásfelszerelés), illetve toborzás is lesz.

– Vasárnap délután a kilátogatók találkozhatnak a DEAC paralimpiai bajnok vívójával, Osváth Richárddal is.

– Szombaton és vasárnap 13 és 15 óra között az Alföld TV „TIBIÉK” című műsora a Fórumból jelentkezik. Vendég lesz a focicsapat két játékosa, Al-Sheraji Rauf Mohamed és Bényei Balázs; Ócs Adrienn, a cheerleaderek edzője; Kiss Imre, a darts- és Rácz Árpád a frizbiszakosztály vezetője.

– A színpadon cheerleader-bemutató szórakoztatja a közönséget szombaton 15:30-tól.