Vasárnap kőkemény meccsre számíthatunk

Október 7-én játszottak utoljára tétmérkőzést a DEAC jégkorongozói és a Csíkszeredával szemben kiharcolt, 6-3-as győzelem emlékével vonulhattak néhány napos pihenőre. Korábban úgy volt, hogy október 16-án, az FTC-Telekom ellen folytatjuk az alapszakaszt, de sajnos, újra közbeszólt a mindenütt jelenlévő koronavírus; a zöld-fehérek csapatánál újabb Covid-gyanús eseteket észleltek, így vasárnap este a MAC HKB Újbuda ellen térünk vissza a jégre.

A debreceni szurkolók gyaníthatóan nem jártak rosszul, hiszen a Liga egyik élcsapata látogat Debrecenbe. A tabellát pillanatnyilag a Corona Brassó vezeti 12 ponttal a második helyet 10-10 ponttal a mieink és a szeredaiak foglalják el, míg a következő ellenfelünk egypontos hátrányban a negyedik pozícióban tanyázik. A debreceni legénység immár harmadszor találkozik az újbudaiakkal, az első alkalommal felkészülési meccsen mértük össze az erőinket és 5-1-re nyertünk. Másodjára már bajnoki találkozón hozott össze minket a sorsolás, akkor a fővárosiak túlórában szerezték meg a két pontot. A MAC azóta is bizonyította, hogy rendkívül képzett és ütőképes csapat, amelyik éppúgy a bajnoki döntőre aspirál, mint az erdélyi klubok, legfeljebb egy kicsit óvatosabban hirdeti. A múlt vasárnap hetet szórtak a Gyergyónak, ami azért intő jel bármelyik vetélytársuk számára. Az erdélyiek kétségtelenül rossz napot fogtak ki, sem a mezőnyben, sem a kapuban nem tudtak maradandót alkotni, de leginkább azért, mert az ellenfél nem engedte őket kibontakozni. Elegendő rápillantani a góllövőikre (Orbán Brance, Sofron, Nagy Krisztián és Terbócs) és kitűnik, kikre kell vasárnap fokozottan vigyázni az egyetemistáknak.

Bízunk abban, hogy a mieink nem fogják ugyanazokat a hibákat elkövetni, mint az erdélyiek. A debreceni alakulat villámgyors, jól képzett, motivált játékosokból áll és van egy rendkívüli képességekkel rendelkező hálóőrünk, Hetényi Zoli, aki többek között arról is nevezetes, hogy nemigen szokott elfáradni. Az egyetemisták mérlege (főként a hazai) rendkívül impresszív, az itthoni négy mérkőzésből két alkalommal rendes játékidőben nyertünk, egyszer ráadásban, és csak egyszer veszítettünk két pontot, a Corona Brasov ellen. Fontos a mérkőzések élvezeti értéke is, és bátran kijelenthetjük, hogy e téren nagyon jól állunk, eddig a legtöbb gólt a mieink lőtték, szám szerint 28-at és +6 a gólkülönbségünk. Az utóbbi adatban egyébként éppen a vasárnapi vetélytársunk előz meg bennünket. Mindez bőven elegendő arra, hogy kijelenthessük; minden bizonnyal kiélezett, nagy csatát láthatunk a hét végén. Arra biztatjuk a szurkolóinkat, hogy ha csak tehetik, látogassanak el a Debreceni Jégcsarnokba, hiszen nem kell bizonygatni, mekkora lelki pluszt jelent a srácoknak a közönség támogatása. A MAC biztosan a legjobb összeállításában érkezik, a mieink közül Hári ugyan még nem játszhat, de jó úton van a teljes gyógyulás felé, rajta kívül mindenki egészséges és éhes a győzelemre.

A rangadón 250 néző lehet jelen, ebből 25 a vendégszurkoló, a belépésre hőmérséklet ellenőrzés után kerülhet sor. Kérjük a tisztelt hokirajongókat, hogy a nézőtéren tartsák be a biztonsági távolságot, folyamatosan viseljék az orrot és a szájat eltakaró maszkot, valamint használják a kézfertőtlenítőket, mert a vírus teljes erővel támad, vigyázzunk egymásra és önmagunkra is! Azoknak, akik nem tudnak személyesen megjelenni, az ERSTE Liga TV élő közvetítését ajánljuk szíves figyelmébe.

DEAC – MAC HKB Újbuda
vasárnap 18.30, Debreceni Jégcsarnok

=Müller Károly=