Zárt kapuk mögött pótoljuk a Sopron elleni meccset

Kedden 17 óra 30 perctől a Sopron KC együttesét fogadja a DEAC kosárlabdacsapata az NBI/A 8. fordulójából elhalasztott mérkőzésen. Bár a sportrendezvényeket csak kedd éjféltől kell zárt kapuk mögött megrendezni, a klub az ANTSZ-el egyeztetve nézők nélkül rendezi meg a találkozót.

Magyarország miniszterelnöke, Orbán Viktor hétfőn délelőtt a Facebook-oldalán jelentette be, hogy ha az Országgyűlés megadja a kormánynak a rendkívüli felhatalmazást, és a képviselők megszavazzák az előterjesztést, akkor kedd éjféltől újabb korlátozások léphetnek életbe, amelyek a sportéletet is érintik. Ennek értelmében ugyan a Sopron elleni találkozót még csökkentett létszámban, de nézők előtt meg lehetne rendezni, ugyanakkor a klub vezetősége a játékosok, a stábtagok, a rendezők és a szurkolók egészségének érdekében a zárt kapu mellett döntött.

A csapatok felkészülése sem lehetett a legideálisabb, hiszen a vírushelyzet miatt egyik fél sem tudott a hétvégén mérkőzést játszani. A soproniak ráadásul keddre tervezték a Szombathely elleni bajnokijuk pótlását, de mivel a Falco keretében hatan is pozitív tesztet produkáltak, így erről is le kellett mondaniuk. A DEAC és az SKC így vasárnap felvette egymással a kapcsolatot, s a szövetséggel egyeztetve a keddi játék mellett döntöttek.

A Debreceni Egyetem gárdájában továbbra is több hiányzóra lehet majd számítani, de a legutóbbi mérkőzéshez képest biztosan lesz két visszatérő, Polyák László és Molnár Márton személyében. Carlton Guyton ugyanakkor csak a hétvégi fordulóban lesz bevethető, míg Bognár Kristóf és Kovács Ákos visszatérése várhatóan még tovább kell majd várni.

A találkozót a Minigo Sport élőben közvetíti, míg a Debrecen Televízióban felvételről lehet megtekinteni az összecsapást.