Esport: DEAC-os döntőt hozott a MNEB 2. fordulója

A K&H Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság a második fordulóhoz érkezett. A döntőbe ezúttal két DEAC-játékos jutott, végül Yubel vihette el a 40 ezer forintos fődíjat.

Az eseményen történtekről a két főszereplő, Jánócsik Csaba és Uri Zsolt számolt be a DEAC honlapjának.

„A MNEB hazánk legnagyobb esport rendezvénye, szóval mindenféleképpen szerettünk volna részt venni rajta – kezdte a beszámolót a DEAC-Hackers középvezetője, Jánócsik „Amida” Csaba. – Az első selejtezőn hárman indultunk, viszont nem értünk el kimagasló teljesítményt. Én (3 győzelem 3 vereség), Yubel (Uri Zsolt 3-3), Alias (Sinka Csaba 1-5). Ahelyett viszont, hogy letörtünk volna, inkább még jobban bizonyítani akartunk, úgyhogy amikor időnk engedte, együtt készültünk és mindenkinek összeállítottunk a második fordulóra egy-egy lineupot, amit a sajátjának érezhet és a játék metájának is megfelel. Miután elkészültünk, és megbeszéltünk mindent (pl. bannolás, kezdőkézben mit tartunk, mi ellen stb.) már csak a gyakorlás maradt. Az első körben sajnos pont az egyik csapattársamat, Kisluxit (Lukács Csaba) kaptam, akit 3-0-ra sikerült legyőznöm, eltaszítva őt a selejtező megnyerésétől. A harmadik körben sikerült egy nagyon szoros mérkőzésen levernem PenhaDanit, aki már számos hazai és nemzetköri versenyen is nagyon szép teljesítményt ért el. Mikor kiderült, hogy Yubel és én egymás ellen döntőzünk, akkor lekerült mindkettőnkről a nyomás és egy barátságos finálét tudtunk játszani” – értékelt Jánócsik Csaba.

A döntőt Uri „Yubel” Zsolt nyerte, aki így elvihette a 40 ezer forintos fődíjat. A hat selejtező után, a 8 legtöbb pontot gyűjtő játékos kerül a végső fináléba, ahol még további díjazásban lehet részesülni. Jelenleg Uri Zsolt holtversenyben az 1. helyen áll.

Az első fordulót, az azt megnyerő Wuncler elleni vereséggel nyitottam – számolt be a korábbi eseményekről Uri „Yubel” Zsolt. – Ezt követően párbajoztam teljesen kezdő és velem egy szinten lévő játékosokkal is egyaránt, változékony eredménnyel, s előfordult, hogy a biztos vereség előtt, a szerencsének köszönhetően nyertem meg egy ütközetet. Ezzel a tapasztalattal a hátunk mögött készülhettünk a második selejtezőre. A control és a combo stílusú paklikkal tudtam eddig a legjobb eredményeimet elérni, ezért döntöttem egy majdnem teljes Highlander lineupnál, amit egy Resurrect Priesttel egészítettem ki, counterelve a Galakrond Warriort és az ellenfeleim paklijait. Az első nap nekem sorsolt ellenfeleim ellen négyszer három győzelemmel és egy vereséggel zártam, ennek ellenére szerintem mindegyikükkel közel azonos tapasztalattal rendelkeztünk a játék terén. Jólesett látni a nap végére, hogy barátom és csapattársam, Jánócsik “Amida” Csaba szintén veretlenül zárt, és eldőlt, a  másnapi elődöntőben folytathatja. Mindketten azt akartuk, hogy találkozzunk a döntőben. Mint azt utólag megtudtam, Amida három tiszta győzelemmel került be, ezzel szemben én egy hatalmas hiba miatt 1-2-ről kellett, hogy fordítsak. Végül sikerült a kedvező matchup és az erős nyitás miatt, ezzel 3-2-vel én is a fináléba jutottam. A döntőt mindketten nagy reménnyel vártuk, mert amellett, hogy barátok, és csapattársak vagyunk, riválisokként is tekintünk egymásra. Minden tudásunkat beleadva végül egy 3-0-s gyors győzelmet könyvelhettem el magamnak, azonban mindketten szeretnénk, hogy a selejtezők után a top 8-as döntőben viszontláthassuk a másikat” – zárta szavait Uri Zsolt.