2 pont a zsebben, ez a lényeg

Nem a legjobb előjelekkel vártuk az ARES elleni idegenbeli szereplést: több kulcsjátékosunk nélkül indultunk útnak, és Lánczi András kórházba kerülése is csökkentette a létszámunkat.

A mérkőzés lassan, tapogatózva indult, mindkét csapat tartalékolt az erejével a meccs elején. Talán mondható, hogy mi kezdtünk jobban – Tarsoly Ádám nyitotta a gólok sorát, majd adok-kapok alakult ki az eredmény tekintetében: hol az ARES, hol mi vezettünk. Az első harmad végül igazságos döntetlennel zárult.

A második játékrészre élesebben és fókuszáltabban érkeztünk, és bár a harmad elején egy gyors gólt szerzett a hazai csapat, fokoztuk a tempót és jöttek a gólok is. Nyisztor Szabolcs, Varga Gergő és Tarsoly Ádám hármasa “nagyot ment”, ők szállították a gólokat, és Végh Ádám emberhátrányos találata is mindenképpen említést érdemel, mert jó pillanatban vitt be ütést az ellenfélnek. A harmad végén kényelmesebb előnnyel mentünk az öltözőbe, 5:9 ide.

A célunk a harmadik harmadra az volt, hogy a tempó fenntartása mellett őrizzük az előnyünket, és minimalizáljuk a kockázatot a játékunkban. Nem jött be. A szinte már szokásos pár perces rövidzárlatunkat az ARES folyamatosan gólokkal büntette, 10 perccel a meccs vége előtt egál, 9:9. Az utolsó időszak küzdelmes játékot hozott, amiből mi jöttünk ki jobban. Tarsoly Ádám megszerezte saját maga második, a DEAC 10. találatát, majd pár perccel később Varga Gergő klasszisát igazolva eldöntötte a két pont sorsát.

“Egy nagyon nehéz, küzdelmes mérkőzésen vagyunk túl, de ezzel számoltunk is, mivel nem épp a legbővebb kerettel vágtunk neki a meccsnek. Győzelmünket szerintem annak köszönhetjük, hogy egy-egy nehezebb periódus után mindig volt annyi lélekjelenléte a csapatnak hogy tudtunk fokozni tempónkon, váratlan megoldásokkal előállni. Büszke vagyok a csapatra és remélem jövő héten is megszerezzük a két pontot az Ares ellen.” – nyilatkozta a meccs teljes egészét pályán töltő Praznovszky Pál.

A két pontnak örülhetünk, a játék időszakosan rendben volt, de nem dőlhetünk hátra: a következő két hétvégén hazai pályán fogadjuk az ARES és IBK CH csapatát – egyik sem lesz könnyű meccs, így számítunk a szurkolóink támogatására.

ARES HC – Debreceni EAC 9:11 Pontszerzők: Nyisztor Szabolcs 3+2; Varga Gergő 3+1; Praznovszky Pál 1+3; Tarsoly Ádám 2+1; Végh Ádám 2+0 Jegyzőkönyv