A bajnoki éllovas ellen bizonyíthat a DEAC floorballcsapata

Hazai pályán folytatja bajnoki szereplését a DEAC floorballcsapata. A Kecskeméti János Sport Játékcsarnokban az eddig veretlen ARES HC csapat vendégeskedik szombaton 16:00-tól.

Az ARES HC jó formában érkezik a Cívisvárosba, 4 meccsen nem találtak legyőzőre, a sikerek között egyszer már a DEAC ellen is megszerezték a pontokat. Vegyes előjelekkel várja a DEAC a mérkőzést: habár az első győzelmét megszerezte az előző fordulóban a floorballcsapat, a bajnokság eddigi része nem alakult jól, két vereséggel kezdett a társaság.

A Torpedo elleni meccsen már bíztatóbb volt a játék és a hiányzó, sérült játékosok hiányában előléptek a fiatalok, és góljaikkal hozzájárultak a két pont begyűjtéséhez. A hétvégi összecsapáson is a győzelem megszerzése lesz a cél, aminek a kulcsa a csapatjáték és a hibák minimalizálása lesz a csapat védőjátékosa, Lippai Péter szerint:

Az elmúlt hetek edzésein arra fókuszáltunk, hogy csapatként és egyénileg is fejlődjünk játékban. Védekezésben és támadásban is láttunk olyan dolgokat a meccseken, amiket tudunk javítani: több blokkra van szükségünk, hogy megkönnyítsük a kapusaink dolgát, támadásban pedig azt láttuk, hogy a helyzeteink megvannak, mégis kevés igazán éles lövéssel kínáljuk meg az ellenfél hálóőrét. Ha csapatként dolgozunk ezeken a hiányosságokon, akkor a szezon többi részében több sikerre számíthatunk. Ehhez nagy lökést adna, ha borsot törnénk az ARES orra alá, akik igazán jól kezdték a szezont és támadásban különösen veszélyes, kreatív játékosaik vannak. Nekünk most nagy szükségünk van a két pontra, éhesek vagyunk a sikerre, ezért mindent meg fogunk tenni a pályán.

A floorballosok nem csak a jó játékkal és egy győzelemmel szeretnék emlékezetessé tenni a hétvégét: csokigyűjtőt akciót szerveznek a decemberi hazai meccseken. Arra kérik a kilátogató nézőket, hogy 1-1 tábla csokit hozzanak magukkal és dobják be a kihelyezett gyűjtődobozba, amit a csapat tagjai nélkülöző gyermekek részére juttatnak el Karácsonyra.

Debreceni EAC – ARES HC’ 94
Debrecen, Kecskeméti János Sport Játékcsarnok
2023. december 2. 16:00