A Debreceni Egyetem vonzerőt jelent a DEAC floorballosai számára

Lánczi András szakosztályvezető számított arra, hogy lezárják a bajnokságot. Szeretnének egyre több fiatalt is beépíteni a felnőtt keretbe.

Újra munkához láttak a DEAC floorballosai, bár a szezonjuk véget ért, mivel május 15-én a sportági szövetség bejelentette, hogy lezártnak tekinti az idényt. A cívisvárosiak elkeseredetten fogadhatták a hírt, mivel az alapszakaszban az első helyen várták az esetleges folytatást és mindössze egy vereség állt a nevük mellett. Éremesélyekkel várhatták a playoffot, erre viszont várni kell újabb egy évet. Lánczi András szakosztályvezető szerint a jó szezon ellenére még van miben fejlődnie a csapatnak.

Dehir.hu.: Mennyire volt várható a döntés?

Lánczi András: Az idő előrehaladtával már nem lepett meg minket. Tudtuk, láttuk, mik azok az időbeli keretek, ameddig elhúzható az, hogy reálisan befejezzük a pályán ezt a bajnokságot. És ahogy szaladt előre az idő kereke, úgy látható volt, hogy egyre több akadálya lesz ennek. Sajnáljuk, hogy nem tudtuk lezárni a szezont úgy, ahogy szerettük volna. Mindenki számára közismert ez a rendkívüli helyzet. Fejet kell hajtanunk a döntés előtt.

Dehir.hu.: A kormány lehetővé tette a zárt térben edzés lehetőségét. Folytatják a munkát?

Lánczi András: Most már adottak a lehetőségek, hogy újra közösen is tudjunk edzéseket végezni. Ám vannak olyanok, akik így sem tudnak csatlakozni, mert csak az egyetem miatt tartózkodnak Debrecenben és távoktatás folyik jelenleg, emiatt pedig nincsenek a városban. Az első igazán komoly edzést július végén, augusztus elején tudjuk tartani.

A teljes interjú itt olvasható