Az IBK Cartoon Heroes csapatát fogadjuk

Szombaton játssza idei első hazai tétmérkőzését a DEAC floorball együttese. A találkozót megelőzően csapatunk korábbi kiváló kapusát, Héjja Gábort búcsúztatjuk.

Szombaton végre ismét Debrecenben is útjára indul a lyukacsos labda: a 2022/23-as bajnoki évad első cívisvárosi mérkőzésén az IBK Cartoon Heroes vizitál a DESOK-ban.

A vendégek régi ismerőseink: 27. alkalommal találkoznak a csapatok. A mérleg felénk billen: 14 debreceni siker mellett 11 CH győzelem született, kétszer osztozkodtak a pontokon a csapatok. A DESOK-ban még nem fogadtuk a fővárosiakat: csak az érdekesség kedvéért megjegyezzük, hogy ez már az ötödik debreceni helyszín lesz, ahol a mesehősökkel játszunk.

Az utóbbi hetekben egyre intenzívebb munka zajlott edzéseinken: jó hangulatban és kellő létszámmal várjuk a szombati találkozót. Ezúttal várhatóan már régebben sérült Burai Péter mellett Balogh Richárdot és Molnár Dánielt leszünk kénytelenek nélkülözni, de tervek szerint így is három sorral kezdjük a szombati párharcot.

A találkozóra 14:30-tól kerül sor, de ezúttal valóban érdemes lesz hamarabb érkezni. A találkozót megelőzően köszöntjük dr. Héjja Gábort, aki 16 évig fontos láncszeme volt a debreceni floorball életnek. Gabi 2006. óta egyik pillére a cívisvárosi floorballnak, teljes pályafutása során csak debreceni csapatot szolgált: sokszor vele kezdődött a DFSE összeállítása, majd a jogelőd DEAC-ba olvadását követően is hűséges maradt csapatához. Az elmúlt években magyar bajnoki érmek (arany, ezüst és bronz) megszerzésének is aktív szereplője volt, továbbá a magyar válogatottba is több alkalommal meghívást kapott. A sikerek mellett kevésbé sikeres esztendőkben is kitartott: a magyar élvonal mellett OB II és OB III-as bajnokságban is több évadon keresztül nyújtott stabilitást. Több, mint 200 alkalommal lépett pályára debreceni színekben, melyek után 2022. nyarán a visszavonulás mellett döntött. A mérkőzés kezdete előtt tehát Gabi előtt tisztelgünk.

A helyszín tehát a DESOK sportcsarnok lesz: a mérkőzés megtekintését ezúttal is helyszínen javasoljuk, de online közvetítést ezúttal is biztosítani fogunk.

Férfi OB I, 3. forduló:
Debreceni EAC – IBK Cartoon Heroes
2022. október 22. (szombat), 14:30
DESOK Sportcsarnok

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/672835224118699