Győzelem az ungvári Alfa ellen

Szombaton este az ungvári Alfa ellen léptünk pályára. Az igazán jó tempót hozó mérkőzés hasznos volt mindkét fél számára, reméljük hamarosan ismét találkozunk!

Igazi sötét lónak ígérkezett az ungvári csapat, de örömmel vettük megkeresésüket, hogy játszunk egymás ellen. Ráadásul az utóbbi hetek mérkőzések nélkül teltek, így a saját monotonitásunk megtörésére is kiválónak ígérkezett a mérkőzés.

Bár a vezetést Nyisztor Szabolcs villámgyorsan megszerezte, a folytatásban igazán megvillantak a vendégek is: a kárpátaljaiak teljesen letámadták a mieinket, sokat futva és ütközve, mégis sportszerűen játszottak. A játékrész igazán lüktető floorbalt hozott: a mieink játéka is ült, igazán Nyisztor Szabolcs volt elemében: a második gólt is Szabika szerezte, majd az ő passzából Pál Lóri is eredményes volt. Szünet előtt még Burai Péter is beköszönt, így kényelmes előnnyel mehettünk pihenni (4:0). A játékrészben dr. Héjja Gábor lehúzta a rolót, az ő védései is elengedhetetlenek voltak az előny kialakításához.

A középső etapban Fórián Balázs érkezett a vasak közé és ő is jól tette a dolgát. A gólok sorát Nyisztor Szabolcs folytatta, ezt viszont egy ungvári találat követte (4:1). A vendégek továbbra is jó tempót diktáltak, több nagyon szép támadást vezettek, viszont a mieink sem voltak adósak a szép megmozdulásokkal, különösen Nyisztor Szabolcs és Radványi Balázs kötötte le a vendégek védelmét, ám végül Végh Ádám tudott még gólt szerezni ebben a játékrészben.

A záró etapra Dorogi Kristóf érkezett a kapuba, a támadóink pedig továbbra sem tétlenkedtek: zsinórban jött két hazai gól Pál Lóránt duplájának köszönhetően (9:1). A 45. percben ismét a vendégek szereztek gólt, majd Nyisztor Szabolcs ismét beköszönt. A folytatásban nem lankadtak a vendégek és hiába védett kiválóan Dorogi Kristóf, két alkalommal kapitulálni kényszerült.

Sokkal többet kaptunk ettől a mérkőzéstől, mint az előzetesen gondoltuk: kiváló csapat érkezett hozzánk és bár az eredményjelző nem ezt mutatja, de meg kellett küzdeni minden egyes labdáért, helyes döntésért. Az ungváriak bőven megállnák a helyüket a hazai pontvadászatban is és valamennyi ellenfél dolgát megnehezítenék kemény stílusukkal és sok-sok mozgásukkal. A magunk részéről bízunk benne, hogy egy klasszikussal élve ez egy jó és hosszú barátság kezdete!

Debreceni EAC – Floorball Club Alfa 10:4 (4:0, 3:1, 4:3)
Debrecen, Kecskeméti János Sportcsarnok

DEAC pontszerzői: Nyisztor Szabolcs (5+2), Pál Lóránt (3+3), Radványi Balázs (0+3), Végh Ádám (1+0), Burai Péter (1+0)