Bravúros kapusteljesítmény is kellett a sikerhez

Finn csapattársa is kiemelte Dorogi Kristóf parádéját a floorballosaink hálója előtt.

Mint beszámoltunk róla, rangadót nyertek a DEAC floorballosai a férfi ob1 vasárnap délutáni összecsapásán. A második helyen álló fekete-fehérek az éllovas Phoenix FSE Wizards gárdáját fogadták, és a kevés gólt hozó meccsen 3-1-re győztek. Az első két harmadban egyaránt egy-egy gólt ütöttek az egyetemisták, a harmadik játékrész pedig 1-1-re végződött, így alakult a végeredmény. A mindössze egyetlen beszedett találat természetesen hálóőrünket, Dorogi Kristófot is dicséri, akinek produkciója mellett finn játékosunk, Sauli Heikkilä sem ment el szó nélkül.

– A mérkőzést értékelve: mindhárom sorunk jól teljesített támadásban és védekezésben is – fogalmazott a Debrecen floorballosa. – Nem csak az első két etapban, de a harmadik harmadban is mi tartottuk kézben az irányítást, ez a legutóbbi találkozónkra pont nem volt jellemző. A csapat jó teljesítményén túl ki kell még emelnem, hogy Dorogi Kristóf szinte átjátszhatatlanul védett, több bravúrt is bemutatott a mérkőzés során – nyilatkozta Sauli Heikkilä.

A hétvégi győzelem azt jelentette, hogy három pontra megközelítettük a tabellát 15 megszerzett egységgel vezető Phoenixet. A sorsolás folytán szombaton 16 órától éppen hozzájuk utazik a DEAC, azaz ismét kiemelt fontosságú mérkőzés vár a mieinkre.

Fotó: Béres Máté