Feszegetnék a határaikat

A DEAC floorballosai minden meccsen fel akarják szántani a pályát az OB I rájátszásában.

Remekül hajrázott, ennek köszönhetően bejutott az országos bajnokság playoffjába a Debreceni Egyetem férfi floorballcsapata. Mint az együttes csapatkapitánya, egyben játékos-edzője, Varga Gergő elmondta, a pontvadászat elején nem gondolták volna, hogy a rájátszásban szerepelhetnek majd.

– Az alapszakasz második felében sikerült annyit fejlődnünk csapatszinten, hogy sikerült odaérnünk a rájátszás küzdelmeire. Ez azért nagy dolog, mert a bajnokság elején nyújtott teljesítményünk alapján esélytelennek tűnt ennek elérése. A rendelkezésre álló játékosállomány képtelen volt felvenni az első osztály tempóját. Voltak sérültjeink, illetve hosszú ideig betegeskedők. Ezért kevés meccsen tudtunk megfelelő erőt képviselni – mondta a floorballos, hozzátéve, hogy ezt követően pozitív változás állt be a gárdánál.

– Az alapszakasz utolsó meccseire megerősödtünk, és a Varga Tibor vezette utánpótlás csapatainkból sikerült olyan játékosokat beépítenünk, akik ugyan még nagyon fiatalok, de a hozzáállásukkal és motiváltságukkal sokat hozzátettek az alapszakasz végén elért sikereinkhez – mondta Varga, majd rátért a playoff esélyeire, ahol a Dunai Krokodilok SE, a Phoenix Fireball SE és az SZPK Sárosi Optika Komárom a cívisvárosiak ellenfele.

– A rájátszásban olyan csapatokkal játszunk, akik egyelőre tudásban felettünk állnak. Ettől függetlenül minden mérkőzésen fel fogjuk szántani a pályát, és igyekszünk feszegetni a határainkat. Jelenleg az a legfőbb célunk, hogy minél több motivált és keményen dolgozó játékost építsünk be az együttesbe, akikkel rövid időn belül éremesélyes csapata lehet Debrecennek.