Fontos hazai siker

Minden harmadban eggyel lőttünk többet, így végül 6:3-ra nyertünk a CH ellen

Szombaton délután rendeztük idei első hazai meccsünket a DESOK csarnokban: ezúttal az IBK Cartoon Heroes látogatott Debrecenbe. A mérkőzésnek különleges apropót adott Héjja Gbor búcsúja: a találkozót megelőzően legendás kapusunkat vonultattuk vissza.

Az ünnepi hangulat a meccsre is átragadt: a mieink három sorral vágtak neki a párharcnak, majd az ötödik percben egy szép kontra végén Tarsoly Ádám gólja ragadtatta tapsra a hazai nézőket (1:0). Továbbra is felválta volt forgalom a kapuk előtt, így a következő találatot a vendégek jegyezték Liebe György révén. Igyekeztünk újból sebességet váltani: kapuvasig is eljutottunk, majd Nyisztor Szabolcs góljának köszönhetően az előnyt ismét magunkhoz ragadtuk (2:1). Szünet előtt rutintalanságból beszedtük első kiállításunkat, így maradtfejtörés a pihenőre.

Igyekeztük ölni az időt az áthúzódó kiállítás alatt, de a vendégek végül csak sikerrel jártak: Pupek Zsoltnak már csak érkeznie kellett Baán Krisztián passzára (2:2). A színvonal nem verdeste az eget, de komoly küzdelem bontakozott ki a pályán. Mindkét csapat szerette volna megragadni az előnyt. Előbb a vendégek váltottak szerkezetet, igyekezvén növelni a nyomást a DEAC kapujára. Erre mi is reagáltunk és ezt góllal is megkoronáztuk: Bélteki Gábor lőtte ki a hosszú felsőt (3:2). A fővárosiak továbbra is igyekeztek nyomást helyezni ránk, időt is kértek, hogy a szerkezetváltást eredmények szempontjából is alátámasszák, de Dorogi Kristóf jól állta a sarat. Szünet előtt aztán kissé váratlanul jött egy fontos gól: a mérkőzés előtt még kérdéses volt Balogh Richárd játéka, ám óriási góljával végleg aláhúzta, hogy jó volt ismét számolni vele (4:2).

A záró etapra így lélektani előnnyel, ám nem pontokkal a zsebünkben fordultunk. Kiss kérdésesen kerültünk emberhátrányba, amelyet aztán a 45. percben Pupek Zsolt révén kihasználtak a vendégek (4:3). A mérkőzés így továbbra is nyílt volt: ahogy a második etapban, most is komoly csatát láthattak a nézők, sok ütközéssel fűszerezve. A mieink újabb szerkezeti váltással várták a mérkőzés hajráját, ahol aztán több kiállítás is tarkított: egy rossz cserét követően kerültünk hátrányba, majd páros kiállítás is tarkította az eseményeket. Négy a három ellen volt komoly ziccerre a vendégekének az egyenlítésre, ám végül Pupek Zsolt lövése a kapu felett szállt el. A mieink szabadütést követően viszont visszaállították a kétgólos különbséget: Radványi Balázs lőtt fontos pillanatban szép gólt (5:3). Egy kontrát követően végül Varga Gergő is betalált, magabiztossá téve a különbséget (6:3). A folytatásban is igyekeztek a csapatok, de az eredmény már nem változott.

Jól reagáltunk a vendégek váltásaira, aminek is köszönhetően itthon tartottuk a bajnoki pontokat. Örömteli, hogy van potenciál a csapatban: a következő meccseken minél több tapasztalatot is kell szerezni, hogy még több párharcot meg tudjunk nyerni! Folytatás novemberben.

Férfi OB I
Debreceni EAC – IBK Cartoon Heroes 6:3 (2:1, 2:1, 2:1)
DESOK Sportcsarnok
Vezette: Ágoston Zsolt, Tóth Krisztián

DEAC pontszerzői: Nyisztor Szabolcs (1+2), Radványi Balázs (1+1), Tarsoly Ádám (1+0), Varga Gergő (1+0), Bélteki Gábor (1+0), Balogh Richárd (1+0), Lippai Péter (0+1), Végh Ádám (0+1)