Győzelemmel térhettünk haza

A harmadik harmadban döntöttük el a mérkőzést

Decemberről elhalasztott mérkőzés pótlásával folytattuk a bajnoki szereplésünket. Nem épp kecsegtető, hogy március közepéig a mostanival együtt 3, azaz három bajnoki találkozó van a hátunk mögött, de reményeink szerint végre megindulnak a pótlások.

A vendéglátónk tehát az IBK Cartoon Heroes csapata volt Csömörön. A találkozót két sorral és két kapussal a fedélzeten vártuk, míg a hazaiak mélyebb kerettel várhatták a kezdő sípszót. Egyik csapat se kezdett nagy tempóban, az első találatot mégis Varga Gergő villanása hozta. A vezető gólunktól a hazaiak táltosodtak meg: emberelőnybe kerültek, amelyet kis is használtak László Árpád révén, majd Kiss Milán góljával a vezetést is megszerezték (2:1). A folytatásban is a hazaiak voltak aktívabbak, de Dorogi Kristóf jól állta a sarat a kapunkban. Két perccel a szünet előtt emberelőnybe kerültünk, amelyet egy szép támadás végén Tarsoly Ádám ki is használt (2:2). Mégsem maradt az x a pihenőre: Pupek Zsolt lőtte ki a hosszút (3:2).

A második etapra már jobban felpörögve érkeztünk meg. Az első percben Tarsoly Ádám és Nyisztor Szabolcs is közel járt a gólhoz, de a lehetőségek kimaradtak. A 25. percben viszont ismét villant Varga Gergő, ismét egál (3:3). A folytatásban nem hozta a legmagasabb színvonalat, de cserébe adódtak izgalmak mindkét oldalon.

A harmadik etapra maradt tehát a döntés: a mieink ismét aktívabban kezdték a harmadot és Nyisztor Szabolcs góljával ismét nálunk volt az előny (3:4). A folytatásban is aktívabbak maradtunk, emberelőnyben és egyenlő létszámnál is volt lehetőségünk növelni előnyünket. Majd tíz perccel a vége előtt időt kértek a hazaiak, ám gólt ismét Nyisztor Szabolcs szerzett, majd Tarsoly Ádám szerencsés góljával a végeredmény is kialakult.

Nem hozott kiemelkedő színvonalat a mérkőzés, ennek ellenére a csapatok izgalmas mérkőzést hoztak. A harmadik etapra állt össze leginkább a debreceni csapatmunka, ami megérdemelt győzelmet eredményezett. Folytatás március 20-án az ARES otthonában!

Salming OB I
IBK Cartoon Heroes – Debreceni EAC 3:6 (3:2, 0:1, 0:3)
Csömöri Sportcsarnok

DEAC pontszerzők: Nyisztor Szabolcs (2+3), Tarsoly Ádám (2+1), Varga Gergő (2+1)