Hátrányból utazik a visszavágóra a DEAC

Floorballosaink 8-3-as vereséggel kezdték a rájátszást hazai pályán.

A második helyen végzett a DEAC a férfi floorball OB I alapszakaszában az egyetemi gárda, ez pedig azt jelentette, hogy a 3 Nations Floorball League – IFL Bundesligában szereplő Dunai Krokodilokkal kell megvívnia a play off-párharcát Lánczi András együttesének. Az első találkozójukat a DESOK-ban játszották az egyetemisták, azonban nem sikerült előnyre szert tenniük.

Az első harmadban Hoffman és Diószegi is betalált a vendégektől, míg a fekete-fehérek több ziccerüket is elrontották, ezért 2-0-s hátrányban mehettek pihenőre. Mindössze 25 perce zajlott a játék, amikor már négy góllal vezetett a Krokodilok, ám nem sokkal később Sauli Heikkilä passzát Varga Gergő gólra váltotta (1-4). Dorogi Kristóf kapus asszisztjából Nyisztor Szabolcs is betalált, visszahozva a meccsbe a DEAC-ot az utolsó harmad előtt. A harmadik etapban zsinórban ütött négy gólt az ellenfél, és ugyan a végén Varga Gergő értékesített egy büntetőt, 3-8-as hátrányban vág neki a szerdai, érdi visszavágónak a DEAC floorballegyüttese.

– Csalódott vagyok az eredmény miatt. Főleg a mérkőzés első felében hiányzott belőlünk a “gyilkos ösztön” az ellenfél kapuja előtt. Az idő előrehaladtával nekünk is volt bőven lehetőségünk gólokat szerezni, de nem bírtunk túljárni Vígh Laci eszén. A Krokodilok viszont jól kihasználták a hibáinkat, sajnos, ehhez elég volt csupán egy-egy rossz döntés a részünkről. Köszönjük a kilátogatóknak a szurkolást, remélem szerdán több örömet tudunk nekik is szerezni! – nyilatkozta Lánczi András vezetőedző a mérkőzést követően.

Férfi floorball OB I, rájátszás
DEAC-Dunai Krokodilok 3-8 (0-2, 2-2, 1-4)
Jegyzőkönyv