Kár a második harmadért

Az SZPK-DESEF Komárom fölényes győzelemmel jutott tovább

Vasárnap végre ismét tétmérkőzés várt a DEAC floorballosaira: ezúttal a Magyar Kupában voltunk a komáromi együttes vendégei. A mérkőzést megelőzően is történtek kisebb változások a várható keretben, így végül két sorral és két kapussal vágtunk neki az útnak.

A találkozó első percei nem hoztak még nagy küzdelmet: kissé álmosan kezdett a hazai csapat, a mieink pedig többször is adtak munkát a hazai védelemnek. Az első gólt mégis a házigazdák szerezték: Zsámboki Dániel maradt üresen a hosszún (1:0). Több alkalommal is szemtől-szemben vezettük a labdát az SZPK kapujára és a 14. percben Nyisztor Szabolcs már nem hibázott (1:1). A későbbiekben is volt labdánk a vezetésre, ráadásul az első szünetre emberelőnnyel mehettünk.

Volt így idő összerakni fejben is magunkat, aminek köszönhetően a vezetést is megszereztük Nyisztor Szabolcs góljával. Sajnos egy percig sem tartott az örömünk: Jenei Péter góljával egyenlítettek, majd Zsámboki Dániel góljával gyorsan vissza is vették a vezetést a hazaiak (3:2). Ahogy telt az idő sajnos egyre inkább szétestünk: előbb a mérkőzés felénél érkezett egy Czank-dupla és az ifjú Dikácz Juvenál is betalált (6:2). A szünet előtt jött egy újabb hidegzuhany: két perc alatt szedtünk be négy gólt, ehhez nehéz további kommentárt fűzni (10:2).

Az utolsó játékrészre cseréltünk a kapuban: Molnár Dániel váltotta Dorogi Kristófot. Egy kisebb szépségtapasz volt Praznovszky Pál gólja, de ezt újabb találatokkal toldották meg a hazaiak, magabiztosan továbbjutva ezzel a kupában.

Mint egy szédült bokszoló, úgy játszottunk a mérkőzés bizonyos szakaszaiban és a megingásokat könyörtelenül meg is büntették a házigazdák. Pedig bőven voltak biztató megmozdulásaink is, de ahhoz, hogy felvegyük a versenyt az ilyen csapatok ellen, folyamatos, magas szintű koncentrációra van szükség. Reméljük, hogy a következő időszakban végre le tudjuk játszani a mérkőzéseinket, ritmust adva ezzel a folytatáshoz is.

Férfi Magya Kupa, a legjobb 8 között:
SZPK-DESEF Komárom – Debreceni EAC 12:3 (1:1, 9:1, 2:1)
Komárom, Városi Sportcsarnok, 100 néző

DEAC pontszerzői: Nyisztor Szabolcs (2+1), Praznovszky Pál (1+0), Radványi Balázs (0+1), Balogh Richárd (0+1)