KELETI RANGADÓ VÁR A DEAC FLOORBALLOSAIRA

Vasárnap ismét útnak indulnak a Debreceni Egyetem floorballosai: ezúttal Kazincbarcikán vár keleti presztízs rangadó a csapatokra. A két szomszédvár csatájának jelentőségét tovább növeli, hogy jelenleg a tabella első helyét a DEAC, míg a másodikat a borsodi alakult foglalja el.

A két egyesületet szoros múlt köti össze: egyszerre fejlődött mindkét csapat a 2000-es évek elejétől, szinte minden lépcsőfokot együtt tettek meg a felek. Ennek is köszönhető, hogy az Ördögök alakulata az egyetlen, akik ellen valamennyi hazai sorozatban (OB I, OB II, OB III és Magyar Kupa) pályára léptek a debreceniek.

A gazdag múlt eddig 15 párharcot hozott: 9 alkalommal született debreceni győzelem, 2 alkalommal remiztek a felek, 4-szer pedig az Ördögök nyertek. Több játékos is megfordult mindkét oldalon és most is lesznek olyan játékosok, akik mindkét csapat szerelését magukra ölthették már: Szobonya Kornél debreceni nevelésűként lett az Ördögök csapatkapitánya, a borsodiaknál léphet pályára Firtkó Péter, míg debreceni oldalon Nagy Máté.

Mindkét csapat jól indította a bajnoki szezont: az első 3-3 mérkőzését mindkét fél megnyerte, ám az Ördögök a negyedik fellépésükön vereséget szenvedtek Dunaújvárosban (a DEAC eggyel kevesebb találkozót vívott, mint leendő riválisa). A DEAC-nál remélik, hogy nem másolják a barcikaiak sormintáját és a negyedik akadályt is sikerrel veszik a srácok.

Fejtörésre van is oka Varga Tibornak, a DEAC szakvezetőjének. Nem fog rendelkezésre állni Hoffmann Tamás, Okos Csanád, Fábián Donát, Pál Lóránt, Praznovszky Pál és Szabó Bence sem, őket a speciális játékhelyzeteknél is pótolni kell. A haziaknál sem garantált mindenki játéka, de így is lesz kire figyelni: az említett Szobonyán kívül Klemencz Tamás és Ignéczi Balázs okozhatja a legtöbb bonyodalmat a debreceni kapu előtt.

Újra játékra jelentkezik viszont a DEAC védője, Radványi Balázs, aki kisebb sérülés miatt kénytelen volt kihagyni a legutóbbi, Cartoon Heroes elleni mérkőzést. A cívisvárosi védelem fontos tagjaként most is hárulnak majd feladatok a DEAC 45-ösére. „Sajnos foghíjas csapattal indulunk harcba, ennek ellenére győzelemre számítok. Jó szériában vagyunk és szerintem ez így is marad még egy ideig. Kemény, fizikális, pokoli hangulatú meccset várok vasárnap.” A Kazincbarcikai Ördögöktől a válogatott kerettag Klemencz Tamás állt rendelkezésünkre. „Külön nem készülünk a Debrecen ellen, folytatjuk a megkezdett munkát, nyilván 1-2 dolog megemlítésre kerül mire kell figyelni, de külön taktika nincs. Mindig sikerül kicsit „durvább” játékot összehoznia a két csapatnak egymással, de remélem ez most nem erről, hanem a játékról fog majd szólni. Nehéz meccsre számítok, hiszen elég sok a sérültünk, főleg kulcsjátékosok, egyelőre nekem is kérdéses még a játékom. De mindent megteszünk majd a két pontért!”

A találkozóra vasárnap kora délután kerül sor az Ördögök otthonában. Aki nem tud a helyszínen szurkolni, azok ezúttal is megtekinthetik a mérkőzést a DEAC Floorball Facebook csatornáján.

Salming OB I, 5. forduló:
Kazincbarcikai Ördögök – Debreceni EAC
2019. október 13. (vasárnap), 14:30
Kazincbarcika, Kazinczy Sportcsarnok