MAGABIZTOS DEAC GYŐZELEM AZ ÉV UTOLSÓ HAZAI BAJNOKIÁN

Az esztendő utolsó hazai bajnoki mérkőzésére készült a DEAC floorball gárdája: a tabellán utolsó helyen álló Torpedo Justitia látogatott a Böszörményi útra. A találkozó esélyese előzetesen a cívisvárosi gárda volt és végül sikerült magabiztos győzelmet artatni Varga Gergőéknek.

A találkozónak végül a vártnál kisebb létszámmal vágott neki a hazai csapat, de így is három támadótrió és két védősor dolgozott, a kapuban pedig ezúttal Molnár Dániel kezdett. Igazán jól bele is lendült a hazai csapat, a második percben Nyisztor Szabolcs meg is szerezte a vezetést a DEAC-nak. A folytatásban is igazán elemében volt az egyetemista csapat, sorra érkeztek a lövések a Torpedo kapujára, és emberhátrány dacára Nyisztir Szabolcs duplázott. A folytatásban is Varga Tibor csapata irányított és szállították is a gólokat a srácok: Végh Ádám, Varga Gergő és Fábián Dániel is feliratkozott a gólszerzők közé, 6:0-s előnnyel mehetett pihenni a csapat. A kaput eltaláó lövések száma is nagyon egyoldaló volt: 21 debreceni kísérlettel szmeben Molnár Dánielnek mindösszesen egyszer kellett védenie.

A második etapban kicsit lejjebb lépett a gázpedálról a DEAC, de így is tovább nyílt az olló a csapatok között. Több alkalommal is eljutott kapunkig a Torpedo, de Molnár Dániel továbbra is állta a sarat. A másik kapunál testvériesen osztoztak a gólokn a debreceni játékosok: Lánczi andrás, Balogh Richárd és Pál Lóránt is beköszönt, 9:0-val mehettek ismét pihenni az egyetemisták.

A játék képe az utolsó felvonásban sem változott sokat: továbbra is könnyen alakította ki helyzeteit a DEAC, Nyisztor Szabolcs ismét beköszönt emberhátrányban is. A becsületgólt György Ottó szerezte (10:1), ám a azai gólgyártás nem állt le: végül 14-nél álltak meg a hazaiak, magabiztos győzelmet aratva ezzel.

Az utóbbi mérkőzésekkel ellentétben ezúttal maradéktalanul elégedettek lehettek a debreceni floorballosok: sikerült jó játékkal, szép gólokkal megörvendeztetni a hazai közönséget, méltó módon búcsúztatva ezzel az esztendőt. A kilátogatók ezúttal is csatlakoztak a csokigyűjtéshez: a gyűjtődoboz szépen megtelt, és átadásra is került a Reménysugár Gyermekotthon részére.

A szombati volt az utolsó hazai fellépés a DEAC-nak, de még bőven van feladat a debreceniek előtt: Dunaújvárosban bajnoki mérkőzés, Székelyudvarhelyen nemzetközi torna, Komáromban pedig az év meccse vár még az egyetemistákra.

Salming Férfi OB I., 8. forduló:
Debreceni EAC – Torpedo Justitia 14-1
Debreceni Egyetem Kecskeméti János Sportcsarnoka, 70 néző
Vezette: Ágoston Zsolt, Pál Lajos

DEAC pontszerzői: Nyisztor Szabolcs (5+1), Varga Gergő (2+1), Burai Péter (1+2), Fábián Dániel (2+0), Pál Lóránt (1+1), Végh