Már biztosan a rájátszásban a DEAC

Floorballosaink a szombati meccstől függetlenül az alapszakasz második helyén végeztek.

Idén lesz húsz éve annak, hogy egyesületi keretek között működik a floorball Debrecenben, a DEAC égisze alá pedig 12 éve tartozik a gárda. A fekete-fehérek szombaton játsszák utolsó alapszakaszbeli meccsüket, 16 órától Érden, a Phenix FSE Wizards otthonában.

– Akkoriban mi voltunk az egyik első első osztályú csapata az egyetemi klubnak, később a szakosztályban végbement különböző változások miatt búcsúztunk az élvonaltól, és 2018-tól vagyunk újra ob1-esek. Néhányan még maradtunk az “ősfelállásból”, én például 2004 februárja óta játszom, de Varga Gergő barátom több mint húsz éve űzi a sportágat egyesületi szinten – osztotta meg velünk Lánczi András, az együttes játékosa, edzője és a szakosztály vezetője.

– Az idei céljainkat nem feltétlenül az eredményesség szempontjából közelíteném meg. Még egy mérkőzés vár ránk az alapszakaszban, szombaton a Wizards ellen idegenben. Sajnos, biztosan lesznek távozó játékosaink a szezon végén, ez kissé csalódottá tesz. Nem kizárt, hogy szerepelhetünk a szlovén, osztrák és magyar csapatokat versenyeztető, 3 Nations Floorball League – IFL Bundesligában a következő idényben, de ez a távolság szempontjából dilemmát okozhat számunkra. Illetve, ahhoz mindenkinek nagyon motiváltnak kell lennie a keretben – mondta Lánczi András.

Az ob1 hat gárdájából az első három jut a rájátszásba, és az IFL-ben szereplő másik három csapat csatlakozik hozzájuk. Az IFL legjobb magyar csapata és az ob1 alapszakaszának győztese rögtön az elődöntőben találja magát. – Mivel mi másodikok lettünk, a nemzetközi liga harmadikjával, valószínűleg a Dunai Krokodilokkal mérkőzünk meg. Úgy vélem, ellenük van keresnivalónk, de egytől egyig oda kell tennie magát mindenkinek. Ha azt a párharcot sikerrel vesszük, minket kérnek fel a nemzetközi ligára, ugyanis vélhetően a Wizardsnak mindkét csapata nem akar ott szerepelni. A március 18-19-i és az utána következő hétvégén játsszuk az előkvalifikációs párharcot. Ezt követi az elődöntő és a döntő – fogalmazott a sportoló.

A DEAC floorballosai igyekeznek a tizenéveseket is bevonni a sportág bűvkörébe, nemrég bemutató edzést tartottak a Bethlen Gábor Közgazdasági Technikumban és a Csokonai Gimnáziumban, és további aktivitások várhatók a szakosztálytól ezen a téren.

Lánczi András elmondta, jól jött, hogy egy finn játékos, Sauli Heikkilä az Erasmus+ Program keretében a Debreceni Egyetemre érkezett, ő egyértelmű erősítést jelentett. – Emellett megragadnám az alkalmat, hogy elmondjam, nagyon hálásak vagyunk a DEAC-nak, sok segítséget kapunk az egyetemi klubtól. Igyekszünk teljesítményünkkel rászolgálni erre.