Pont nélkül távoztunk Érdről

Hiába hajráztak az egyetemisták, az első harmadban adott előnyt már nem sikerült ledolgozni.

Újabb idegenbeli párharc várt a DEAC floorballosaira: az ARES HC érdi otthonában léptek pályára Varga Gergőék. A debreceni csapat nem a legjobb előjelekkel várta a párharcot: kilenc mezőnyjátékos tudott játékra jelentkezni, így többen is duplázni kényszerültek.

A hazaiak kezdtek agilisebben: már az elején több feladata akadt a debreceni védelemnek, de a hatodik percben Illés Levente lövésére már nem volt ellenszerünk. A játékrész derekán is aktívabbak voltak és Dávid Bence és Fodor Dávid góljaival már háromra nőtt a hazai előny. A sok pontatlansággal játszó debreceni csapat viszont fontos pillanatban zárkózott: Foltin Vencel szerezte az első DEAC találatot (3:1).

A középső felvonásra már koncentráltabban érkeztek az egyetemisták: több esetben is sikerült zavart kelteni a hazaiknál, gólt mégis az érdiek szereztek Fodor Attila révén. A mieink viszont nem engedték el a meccset: Radványi Balázs duplájával sikerült egyre csökkenteni a különbséget és volt labdánk az egyenlítésre is (4:3).

A záró játékrészre mindkét csapat fókuszáltan érkezett: érezhető volt, hogy amelyik csapat gólt szerez, az utána is magánál tudja tartani a kezdeményezést. Változatos mérkőzést láthattak a nézők és hazaiak örömére fodor Dávid, majd Illés Levente is beköszönt (6:3). Az utolsó energiáinkat is mozgósítottuk, Praznovszy Pali révén ismét zárkóztunk is, de a gólunkra gyorsan válaszolt a hazai együttes Dávid Bence révén (7:4). Öt perccel a vége előtt időt kértünk, kapust lehozva is rohamoztunk, de nem akart megszületni az ötödik debreceni gól, a végeredményt is a hazaiak alakították ki.

Sok mozaik hiányzott ma este a debreceni kirakósból, keseregni viszont nincs idő: folytatás november 4-én a Torpedo ellen hazai környezben.

Férfi OB I, 3. forduló
ARES HC ’94 – Debreceni EAC 8:4 (3:1, 1:2, 4:1)
Érd, Treff sportcentrum
Vezette: Balogh Norbert, Jávor Ádám

DEAC pontszerzők: Varga Gergő (0+3) Radványi Balázs (2+0), Praznovszky Pál (1+1), Foltin Vencel (1+0)