Radványi Balázs: Hosszabb távú célokat is kitűztünk

Az előző szezon legjobbjának lett megválasztva Radványi Balázs, aki az idei évben a az egyik játékos-edzőnk lesz. A mostani beszélgetésünk során az idei szezon céljai és a hétvégi párharc is szóba került

-2018 óta vagy a csapat tagja. Mennyire mozogsz már otthonosan Debrecenben?

-Igen, ez lesz itt a negyedik évem. Szerintem az elmúlt három évben mind a csapatot, mind Debrecent sikerült jól kiismernem.

-Negyedik szezonodat kezded a DEAC-ban. Melyik bajnoki évadról örzöd a legkedvesebb emlékeket?

-Egyértelműen az első szezonról. A csapat teljesítménye zseniális volt. Sokszoros bajnok csapatokat szorongattunk meg és az első OB I-es szezont abszolút éremesélyesként zárhattuk. Mindig örömmel gondolok vissza arra az évre.

-Az előző szezonban a csapatkapitányi feladatkört is betöltötted. Mennyire lepett meg a felkérés és miben kívánt ez mást tőled?

-Amikor Gergő bejelentette, hogy a járvány miatt nem tudja vállalni a játékot a szezonban, sejtettem, hogy több szerepet kapok majd a csapat irányításában, de nem gondoltam,hogy kapitánynak választanak majd a fiúk. Szívesen vállaltam és végeztem el a feladatot. Úgy érzem a körülményekhez képest helyt tudtam állni. Több munkát, több időt és nagyobb fegyelmet igényelt a pozíció, de nagyon élveztem.

-Tavaly a szezon legjobbjának is megválasztottak. Mennyire tartod fontosnak az ilyen egyébi díjakat? Hogy esett, hogy végül a társak választása rád esett?

-Nyilván nagyon jól esett, hogy rám szavaztak a srácok. Fontosnak tartom a pozitív visszajelzéseket a sportban és a csapattársaimtól a legértékesebbek ezek.

-Idén Varga Gergővel együtt az edzői feladatokat is megosztjátok. Milyen a feladatok megosztása egymás között? Milyen floorballt szeretnétek játszani?

-Szerencsére Gerivel nagyon hasonló a mentalitásunk a floorball kapcsán, szóval biztos vagyok benne, hogy jól fog működni a dolog. Szeretnénk sokat fejleszteni a csapat erőnlétén és néhány taktikai elemet helyre kell tenni a csapat játékában. Összességében sokkal szervezettebb floorballt szeretnénk látni és mindketten azon dolgozunk majd, hogy ezt a célt minél hamarabb elérjük!

-Mi lesz a fontosabb a szezonban: az eredmények, vagy a csapat játékának fejlesztése?

-Alapvetően szeretnénk idén is minél több mérkőzést nyerni és éremmel a nyakunkban zárni a szezont, de hosszabb távú célokat is kitűztünk. Egy olyan közösséget szeretnénk létrehozni, amire az utánpótlás játékosaink felnézhetnek, amihez tartozni akarnak, és ami tényleg méltó a klub színvonalához.

-Véleményed szerint lesz-e olyan fiatalunk, aki még jobban kiveszi a részét az eredményes szereplésből és igazán berobbanhat?

-Számomra a legnagyobb reménység Tarsoly Ádám. Nagyon számítok idén a góljaira és a munkájára. Igazi bajnok mentalitású játékos, aki ha ilyen tempóban fejlődik tovább, megállíthatatlan lesz a pályán. Ezen felül az U19-es világbajnokságot megjárt játékosunkhoz, Varga Janihoz is komoly reményeket fűzünk Gerivel.

-Kicsit szakadjunk el a floorballtól: több egyéni edzést is végzel, valamint nemrég részt vettél a kékesi csúcsfutáson, korában maratont is teljesítettél. Mi a következő egyéni versenycélod?

-Idén már nem terveztem versenyen résztvenni, csak a floorball lesz a fókuszban. A következő versenyt tavaszra szeretnèm időzíteni, nagyjából a rájátszás kezdete előttre. A tervem egy félmaraton teljesítése minél jobb idővel.

-Vasárnap adott az első kihívás: a Dunai Krokodilok ellen megkezdjük a bajnoki évadot. Mit vársz a hüllők elleni párharctól?

-Sajnos a nyári felkészülésünk nem úgy sikerült, ahogy azt elterveztük. Ennek ellenére kezd formába lendülni a csapat és biztos vagyok benne, hogy jót fog tenni a játékunknak, hogy végre újra élesben mérkőzhetünk meg az ellenféllel. Győzelemmel tervezzük nyitni a szezont, remélem sokan eljönnek nekünk szurkolni.