Változó keretek, változatlan célok

Október 3-án veszi kezdetét a 2021/22-es bajnoki évad csapataink számára

Két megtépázott szezont követően reméljük, hogy ismét rendes keretek közepette vár ránk az újabb floorball évad! Az utóbbi időszak sok esetben csendben telt, ugyanakkor több változás is történt, amelyekről ideje beszámolnunk.

Kezdjük a Salming Férfi OB I-es csapattal! Változik az edző személye: a továbbiakban Varga Tibor az utánpótlásra fókuszál, a felnőtt csapat edzéseit Varga Gergő és Radványi Balázs koordinálják. A kerettől búcsúzott Füzesi Csaba és Hoffmann Tamás is, és az sem kizárt, hogy lesznek még mások is, akik később csatlakoznak vissza a csapathoz. Ami mindenképpen örömteli, hogy többen ismét a keret teljes értékű tagjai: Varga Gergő, Héjja Gábor, Balogh Richárd, Burai Péter és Lippai Péter is. Ami röviden a célokat illeti: ismét szeretnénk borsot törni minden hazai csapat orra alá és a szezon végén ott lenni az éremesélyesek között.

Cserélődik az OB II-es állomány is. Az edzői feladatokat Praznovszky Pál látja el. Kapuban Fórián Balázstól reméljük a stabilitást, üde színfolt lehet Szigeti Máté, kitartó játékot pedig Kozák Csabától, Szőke Krisztiántól és Takács Mátétól remélünk. A cél egyértelműen a meccsről-meccsre való fejlődés és minél több játéklehetőség biztosítása fiataloknak.

Utánpótlás tekintetében hosszabb távú célokat tűztünk ki magunk el: aktívan be szeretnénk vonni azokat a debreceni intézmenyeket, ahol adottak a floorballozás lehetőségei. Több tornát szeretnénk helyi szinten valamint országosan is rendezni: a legfontosabb, hogy a gyerekekek versenyélményeket, sikerélményeket kapjanak, ezáltal pedig hosszú távon kötelezzük el őket a sportág mellett!

Az első eseményre már nem kell sokat várni: október 3-án, vasárnap az OB I-es és OB II-es csapatunknak is kezdetét veszi a bajnoki szezon. A részletek:

Férfi OB II, 1. forduló:
Debreceni EAC – Torpedo Justitia
2021. október 3. (vasárnap), 10:30

Salming Férfi OB I, 1. forduló:
Debreceni EAC – Dunai Krokodilok
2021. október 3. (vasárnap), 13:00

A találkozók helyszíne a DESOK Sportcsarnok, az eseményhez már lehet csatlakozni.