Vereséggel zártuk az alapszakaszt

A Phoenix Wizards visszavágott a múlt szombati mérkőzésért.

Az alapszakasz utolsó fellépés a Wizards ellen várt a debreceni egyetemistákra: a mérkőzés kimenetelétől függetlenül már biztos volt, hogy a varázslók az első helyen zárják az alapszakaszt, míg a mieink a második helyről várhatják a folytatást. Ettől függetlenül a presztízs és egy győzelem mindkét felet motiválta.

A DEAC ezúttal tartalékosabban tudta felvenni a versenyt a fővárosiakkal szemben. A kapuban ezúttal Fórián Balázs kapott lehetőséget, előtte pedig 12 mezőnyjátékos igyekezett minél jobb teljesítményt a pályára vinni. Csnedesen indult a találkozó, mindkét kapusnak akadt feladata, de átütő erő nem sok támadásban volt. A játékrész derekán Szabó Ágoston góljával vezetést szereztek a hazaiak, amelyre érkezett is volna a debreceni válasz: Bajnok Endre egy nagy bravúrral (Kozák Csaba közeli lövését védte) és több kisebb védéssel tartotta előnyben csapatát.

A második felvonást agilisen kezdték a varázslók: kétpercenként érkeztek a gólok, sajnos nem sok időt töltött a labda a DEAC-os ütőkön. Dénes Donát gólja a 27. perc elején tehát már 4:0-s hazai előnyt jelentett: debreceni időkérés és kapuscsere próbálta megakasztani a hazaiak lendületét. Lassan rázódott vissza a ritmusba a vendég legénység, Szabó Ágoston újabb találatával már öt volt közte. A 32. percben végre megtört a jég: Molnár Kristóf révén megszületett az első debreceni gól (5:1). Mentünk tovább, hiszen emberelőnyben is támadhattunk, de a lehetőségek kimaradtak, majd egy öngóllal ismét a hazaiak pacsizhattak. Szünet előtt kezezésért ítéltek rávezetést a játékvezetők: a rávezetést Varga Gergő higgadtan értékesítette (6:2).

A záró etapra módosított sorösszeállítással és mindent egy lapra feltéve érkeztünk meg, a hazaiak kontrákból igyekeztek zavart okozni. A 45. percben Vonderviszt Fülöp gólja nyugtathatta a hazai kedélyeket (7:3), ám egy jó cserével ismét visszajöttünk a mérkőzésbe: előbb Ellerbbrock Norman érkezett üresen a kapu előtt, majd Foltin Vencel kaparta ki a gesztenyét magának (7:4). Tíz perccel a vége előtt kapust lehozva mentünk tovább az egyenlítésért: hét és fél perccel a vége előtt Varga Gergő góljával már csak kettő volt közte (7:5). Sőt, Foltin Vencel is szomorította majdnem  a hazaiakat, ám gólját a játékvezetők érvénytelenítették. Az 54. percben megint elment egy hazai kontra és ismét Szabó Ágoston szerzett fontos gólt. Mentünk tovább becsülettel, számos lövőhelyzetünk volt, de gólt már csak a hazaiak szereztek az üresen maradt debreceni kapuba (9:5).

Konzekvenciák vannak, amelyeket már a Dunai Krokodilok ellen is hasznosíthatunk. A párharc időpontjai még kérdésesek, de amint vannak részletek, jelentkezünk.

Phoenix Wizards – Debreceni EAC 9-5 (1-0, 5-2, 3-3)
Érd, Batthyány sportcsarnok
Vezette: Dudog Dávid, Pavelka Zoltán

DEAC pontszerzők: Varga Gergő (2+0), Ellerbbock Norman (1+0), Foltin Vencel (1+0), Molnár Kristóf (1+0), Lánczi András (0+1), Radványi Balázs (0+1)