VÉRT IZZADTUNK A GYŐZELEMÉRT

Keleti rangadó várt vasárnap ránk: Kazincbarcikán volt jelenésünk, ahol a szintén 6 ponttal álló Ördögök vendégei voltunk. A mérkőzés tétjét emelte, hogy mi az első, míg az Ördögök a második helyen várták a mai randevút.

A hiányzók miatt tartalékosabban tudtuk felvenni a meccs ritmusát: 3 védőpár és 2 támadótrió mellett ismét dr. Héjja Gábor kezdett. Az első percek az ismerkedéssel teltek el, majd egyre inkább kezdett lüktetni a játék. Voltak lehetőségek mindkét oldalon és az első gólhoz egy szemfülességre is szükség volt: Nyisztor Szabolcs lopta el a labdát a kapu torkában és góljával megszereztük a vezetést. Hamar emberhátrányba kerültünk: Burai Péter kapott kisbüntetést. A hátrány alatt jól dolgoztunk, megóvtuk kapunkat a góltól, pedig volt lehetőségük az Ördögöknek. Szünetig kétszer is emberelőnybe kerültünk, ám sajnos nem tudtuk ezt kihasználni pontatlan passzok vagy a fölé/mellé szálló lövések miatt. Kis szerencse (és Nyisztor Szabi gyors reakciója) is kellett ahhoz, hogy vezetéssel menjünk pihenni, a játék képe alapján a döntetlen reálisabb lett volna.

A második húsz percre igyekeztünk váltani, feljebb tolni a védelmünket. A szünetet jól használta ki Nyisztor Szabolcs, aki egy szép egyéni akció végén elegánsan emelte át Hudák Milán lába felett a labdát (0:2). Egyre keményebb ütközések tarkították az összecsapást, az első harmadban tapasztalt következetesség a bírók részéről sajnos ekkor elkezdett kikopni. A mérkőzés felénél ismét emberelőnybe kerültek a hazaiak: Varga Gergő ült ki két percre. A hátrány alatt megint jól dolgozott a védelem, Fábián Dániel lövése a kapuvason csattant. A két perc le is pörgött, de nem sikerült teljesen jól visszarendeződnünk, így Groza András pontos passza üresen találta Török Gábort, aki közelről szépített (1:2). A folytatásban is egyre keményebbé vált a mérkőzés, szerencsére a játékra is tudtunk koncentrálni, így Nyisztor Szabolcs megszerezte a mesterhármasát (1:3). Maradt a lendületünk, a szünet előtt majdnem sikerült újabb gólt szerezni: Varga Gergő vitte el a labdát a kapu mögött az ütőjén, a labda ment is a kapu felé, amit a hazaiak láthatóan elmozdítottak (és nem véletlenül). A döntés: szabadütés kifelé, hogy miért, az érthetetlen. Kétgólos előnnyel mehettünk a pihenőre, de a két pont még nem volt zsebben.

A harmadik harmadra a borsodiak is emeltek a ritmuson és még feljebb tolták a védekezésüket. A húzás bejött, nem ízlett sajnos most ez a játék és Klemencz Tamás találatával zárkóztak az Ördögök (2:3). A jó formában játszó Nyisztor Szabolcs ismét villant: egyedül lépett ki, a hazaiak már csak szabálytalanul tudták megállítani: jogos büntető következett. A végrehajtó ezúttal is Varga Gergő volt, aki ismételten higgadt és pontos maradt: újra kettő volt közte (2:4). Egyre több ütközés, mégis elmaradó ítéletek és kiállítások, sajnos benne volt a levegőben, hogy valakinél el fog szakadni a cérna. A játékrész felénél Varga Gergő ütközött, amelyet követően mindkét fél a pályára tódult, percekbe tellett, amíg mindenki lehiggadt. Csapatkapitányunk öt perces büntetést kapott. Ami még érthetetlen, hogy Nyisztor Szabolcs és Karácsony Péter is 2+10-et kapott. Utóbbi azért érdekes, mert se a debreceni, se a barcikai játékos nem tett olyat, ami ezt különösebben indokolta volna, így mi sajnos a meccsre elvesztettük a három gólig jutó Szabit. A páros kiállítás miatt így két percig három DEAC játékos nézett farkasszemet négy borsodi játékossal, míg további három percig öt ördög rohamozhatott négy debreceni ellen. Keményen dolgoztunk, igyekeztünk minél többet blokkolni, az órát pörgetni, lábbal odaérni Egy perc elteltével mégis gólnak örülhettek a hazaiak: hiába igyekezett blokkolni két játékosunk is, a labda túljutott rajtuk és Héjja Gabin is. A kétperces kiállítás lepörgött, 5 a 4 ellen folytattuk. Igyekeztek a hazaiak, ám a gólhoz szerencse is kellett: a rosszul eltalált labda egy debreceni hátról pörgött a kapunkba (4:4). Hat és fél perc volt hátra, még emberhátrányban voltunk, egyenlítettek a hazaiak, elvesztettük Szabit és Végh Ádám is sérülten várta a folytatást. Nem éppen a legjobb kilátások, de igyekeztünk csak a játékra fókuszálni. Kiegészültünk, iparkodtunk mi is, aminek meg is lett az eredménye: Radványi Balázs ugratta ki Varga Gergőt, aki ismét higgadt és pontos megoldást választott (4:5). Két és fél perc volt vissza, újra megszereztük a vezetést. Az Ördögök ismét igyekeztek mozgósítani minden erejüket, támadtak becsülettel a hazaiak, időt is kértek, a kapust is lehozták, de le tudtuk pörgetni az órát: kínkeservesen szereztünk győzelmet.

Vért kellett izzadni a két pontért ma. Történtek olyan dolgok, amelyekre nem lehetünk mi sem büszkék. Ismét extrát hozott a kapuban dr. Héjja Gábor, Nyisztor Szabolcs ismét fontos gólokkal segítette a csapatot, a végén Végh Ádám két jó szereléssel is hozzájárult a sikerhez, Radványi Balázs és Fábián Dániel végig higgadt volt, Lippai Péter is jó munkát végzett és szerencsére még tudnánk folytatni a sort. Most viszont szusszanhatunk kicsit: folytatás két hét múlva, ismét hazai környezetben, az ARES HC ellen.

Salming OB I, 5. forduló:
Kazincbarcikai Ördögök – Debreceni EAC 4:5 (0:1, 1:2, 3:2)
Kazincbarcika, 40 néző
Vezette: Sashalmi Sándor, Szentkúti Frigyes

DEAC pontszerzői: Nyisztor Szabolcs (3+0), Varga Gergő (2+0), Fábián Dániel (0+1), Radványi Balázs (0+1)