Továbbra is veretlen a DEAC frizbicsapata

A DEAC FreeBees újabb hazai győzelemmel folytatta az ultimate frizbi nemzeti bajnokságot. A debreceni csapat veretlenül áll a tabella harmadik helyén.

A Well Travel Liga – ultimate frizbi nemzeti bajnokság második fordulójában a győri Up&Fly látogatott a DEAC otthonába. Az ellenfél a tavalyi bajnokságban még idegenben és otthon is diadalmaskodott a debreceniek felett, most azonban meggyőző előnnyel nyert a DEAC FreeBees. A meccs végén 15-11 állt az eredményjelzőn, a meccs alakulásáról pedig Almási Dávid csapatkapitány számolt be.

Az Up&Fly közvetlenül előttünk végzett a tavalyi bajnokságban, és tudtuk, hogy csak akkor lehet keresnivalónk, ha összeszedett, határozott játékkal rukkolunk elő. A feldobás után a mérkőzést az ellenfél kezdhette, az elején felváltva estek a pontok aztán a félidő végére hárompontos előnybe kerültünk, és ezt a második félidőben végig meg is tudtuk őrizni. Nagyon jó látni, hogy egyre kiegyensúlyozottabb a játékunk. Az első két bajnokin jól vizsgázott a csapat abból a szempontból, hogy nyomás alatt is magabiztosan tartottuk a lépést az ellenféllel. Az újoncaink egyre jobban beilleszkednek a csapatba, de nagy fejtörést okoz, hogy mindenki számára a játéktudásának megfelelő játékidőt tudjunk biztosítani. Most rövid szünet következik, és a következő fordulóban a címvédő Heroes lesz az ellenfél, idegenben. A meccs esélyesei nem mi vagyunk, de ha ugyanazt a hozzáállást tudjuk hozni, mint a Trust és az Up&Fly ellen, akkor egy kicsit meg tudjuk majd ráncigálni az oroszlán bajuszát. Nagyon várom már az összecsapást – fogalmazott Almási Dávid.

A DEAC FreeBees április 15-én Budapesten folytatja bajnokságot.

WTL 2. forduló végeredmény
DEAC FreeBees–Up&Fly 15-11