Újra harmadik a tabellán a DEAC frizbicsapata

A DEAC FreeBees megszerezte harmadik győzelmét a bajnokságban, ezzel visszakapaszkodott a dobogóra. A versenysorozat május 27-én folytatódik az egyetemi csapat számára.

A Well Travel Liga – ultimate frizbi nemzeti bajnokság május közepi fordulójában két idegenbeli meccset is játszott a DEAC. A Sportsziget elleni mérkőzésen vereséget szenvedtek a debreceni egyetemisták, a Riverside ellen viszont győzelemmel hagyták el a pályát. A két mérkőzés tapasztalatairól Fodor Dániel vezetőedző számolt be.

A duplafordulóra hiányos sorral érkeztünk, ugyanis jó néhány tapasztalt játékosunkat nélkülöznünk kellett családi és munkahelyi elfoglaltságok miatt. Nem kibúvóként mondom ezt a szombati Sportsziget ellen 15:6-ra elbukott mérkőzés kapcsán, hisz az az alapelvünk, hogy erős csapatunk csak minőségi cserepaddal lehet. Ehhez pedig a keretből mindenkinek teret kell adnunk, hogy éles versenyhelyzetekben is tapasztaltokat szerezzen. A rutinosok távolmaradása miatt most adott is volt a tér ehhez a fejlődéshez, de az ellenfél leleményesen kihasználta a tétova próbálkozásainkat, és a kritikus pillanatokban nem sikerült rendezni a sorokat, így kicsúszott az irányítás és a fordítás lehetősége a kezünk közül. Jól kijött, hogy a keretben kiegészítő szerepet betöltő játékosainknak többet kell vállalnia a védekezésben és magabiztosabbá kell válnia a dobástechnikában. Ezeken dolgozni fogunk a következő időszakban. A csapatot azzal biztattam a meccs utáni megbeszélésen, hogy elkeseredésre nincs ok, mert alapvető szemlélet nálunk, hogy ne féljünk a hibázástól. A gondok ott kezdődnek, ha nem vesszük észre a hibák üzenetét, vagy nincs meg bennünk a szándék a javításra. A vasárnapi, Riverside elleni meccsen már a tanúságokat levonva léptünk pályára, és sokkal magabiztosabb játékot produkáltunk. A különbség jól tetten érhető volt, hisz az ellenfél hasonló erőt képviselt, mint az előző napi, és a mi keretünkben is minimális módosítás történt. A 8:15-re megnyert mérkőzés után nem is az eredmény miatt érezhettünk magunkat győztesnek, hanem azért, mert túl tudtunk lépni a saját árnyékunkon. A maga mélységeivel és magasságaival együtt ez a hétvége nagyon hasznos volt a csapat fejlődésének szempontjából. Jó úton haladunk – összegzett Fodor Dániel.

A DEAC FreeBees május 27-én Győrött az azonos pontszámmal álló Széchenyi Egyetem ellen folytatja majd a bajnokságot.

A május 13-14. hétvégén lejátszott duplaforduló végeredménye:
Sportsziget – DEAC FreeBees 15-6
Riverside – DEAC FreeBees 8-15