A bajnokság után a kupában is döntőbe juthatunk

Nagy Anikó szerint a Debreceni Egyetem alakulata akkor kerülne kedvezőbb helyzetbe, ha rá tudná erőltetni az akaratát a budaörsiekre.

A DEAC női futsalosai Magyar Kupa-elődöntővel (és remélhetőleg döntővel) “hangolnak” a Tolna elleni NB I-es aranycsata negyedik felvonására, amelyet a jövő héten rendeznek meg. Üveges Katalin és Quirikó Vivien tanítványai a Budaörssel csatáznak szombaton 13 órától a fináléba jutásért, a másik ágon az Astra a címvédő Szekszárddal csap össze. A Pest megyeieket kis túlzással úgy ismerjük, mint a tenyerünket, hiszen ebben az idényben már öt tétmeccsen találkoztunk velük. A mérlegre pillantva bizakodhatunk, hiszen négy diadal mellett csupán egyszer kaptunk ki.

“Ezekből az eredményekből felesleges komoly következtetést levonni, úgy gondolom, az elődöntő teljesen más mérkőzésnek ígérkezik – szögezte le Nagy Anikó. – Biztos vagyok benne, hogy kiegyenlített küzdelem vár ránk. A Budaörs a taktikáját főleg a masszív védekezésre építi, a megszerzett labdákból pedig gyors kontrákat próbál vezetni. Hátul Megyeri Boglárka teljesítménye a meghatározó, elöl pedig Koch Fruzsina igyekszik befejezni a támadásokat. Próbáljuk majd a saját játékunkat ráerőltetni az ellenfelünkre, ha ez összejön, reális esélyünk lesz a továbbjutásra. A másik ágon talán az Astra esélyesebb, de a szekszárdiakat sem érdemes lebecsülni, ugyanis meglepetésre készülnek” – hangsúlyozta 20 esztendős játékosunk, aki a Hajdúböszörmény tagjaként már eljutott a döntőig az MK-ban, ám a nyakába akkor ezüstérmet akasztottak.

A főpróbánk a final fourra remekül sikerült, ugyanis május első napján heroikus küzdelemben fektettük két vállra a tolnaiakat, ezzel az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharcban 2-1-re vezetünk.

“Eddigi pályafutásom egyik legizgalmasabb találkozója volt a szombati. Kiderült, hogy egy pillanatra sem lehet feladni, hiszen a hosszabbítás vége előtt néhány másodperccel egyenlítettünk. Szívvel-lélekkel küzdöttünk, és ez a mentalitás meghozta a gyümölcsét a büntetőpárbaj alatt. Az edzések remek hangulatban zajlanak, emellett azt vettem észre, hogy még nagyobb fegyelemmel hajtjuk végre a feladatokat. Ez is bizonyítja, hogy mennyire fontos lesz nekünk ez a hétvége” – zárta mondandóját Nagy Anikó.

Amennyiben búcsúztatjuk a budaörsieket szombaton, másnap 13 órától a Vasas Sportcsarnokban küzdhetünk meg a trófeáért az Astra-Szekszárd csata győztesével. Érdekesség, hogy az elődöntők veszteseire nem vár bronzmérkőzés.

Női futsal Magyar Kupa-elődöntők
DEAC-Budaörs Futsal
2021. 05. 08. (szombat) 13:00, Aramis SE Futsal Csarnok

Astra-HFC Üllő-Szekszárdi FC
2021. 05. 08. (szombat) 13:00, Gabányi László Sportcsarnok

Fotók: Derencsényi István