A bronzérmestől érkezik új szerzeményünk

Krajnyák Zsolt abban bízik, hogy a Debreceni Egyetem alakulatában is szép sikereket érhet el.

Krajnyák Zsolt személyében újabb futsalos döntött úgy, hogy a DEAC-ban folytatja a karrierjét. A 22 éves játékos a 2021/22-es idényben mutatkozott be az NB I-ben, ekkor a Nyírgyulajban szerepelt, míg a legutóbbi két szezonban a szintén élvonalbeli Nyíregyházában bizonyíthatott. Krajnyák szép emlékekkel távozhatott a szabolcsi gárdától, hiszen idén csapattársaival bronzérmesek lettek az első osztályban.

Gyakorlatilag egyből elfogadtam a DEAC ajánlatát, mivel tetszett az a jövőkép, amelyet a beszélgetések során felvázolt nekem Tihanyi Csaba vezetőedző. Bízom benne, hogy sok játékpercet kapok, emellett jó lenne, ha bejutnánk a felsőházba. Főleg védekezésben szoktam húzóember lenni. Elég maximalista ember vagyok, sosem szoktam teljesen elégedett lenni a produkciómmal, mindig azt nézem, hogy miben fejlődhetek. Faragó Ádámot és Vass Ottót is ismerem, ők valószínűleg sokat segítenek majd a beilleszkedésben. Eddigi állomáshelyeimen könnyen felvettem a fonalat, mivel elég nyitott személyiségnek tartom magam, szerintem itt is hamar megtalálom a közös hangot a srácokkal. Az előző szezonom eléggé felemásan alakult. A felkészülés elején megsérült a bokám, ezért nagyjából egy hónapot ki kellett hagynom. A visszatérésem után eleinte alig játszottam, szerencsére az idény második felében már lendületbe jöttem. Azzal, hogy a harmadik helyen végeztünk az NB I-ben, kicsit még magunkat is megleptük. Természetesen bíztunk abban, hogy jó évünk lehet, ám ilyen sikerre szerintem senki sem gondolt. Eddigi karrierem legszebb eredménye ez a bronzérem, bízom benne, hogy hasonló sikerek várnak rám a DEAC-ban. Minden bizonnyal a kilences mezt fogom majd viselni Debrecenben. Amióta a felnőttek között játszom, hozzám nőtt ez a szám, amely egyébként arra utal, hogy szeptemberben születtem – nyilatkozta Krajnyák.

Krajnyák Zsolt és Tihanyi Csaba vezetőedző

Új futsalosunk a sport mellett a tanulást sem hanyagolja el. Nyíregyházán már szerzett egy edzői diplomát, míg a Debreceni Egyetemen a sportszervező szakra fog járni, ha minden jól megy.

Tisztában vagyok azzal, hogy a karrierem nem tart örökké, ezért az lebeg a szemem előtt, hogy a tanulásnak hála minden bizonnyal könnyebben elhelyezkedhetek a civil életben – hangsúlyozta Krajnyák Zsolt.