A DEAC-játékosok újra megvillantak a magyar válogatottban

Nemzeti együttesünk sikerrel zárta az Eb-selejtezőt.

A magyar női futsalválogatott a házigazda fehéroroszok elleni 5-4-es győzelemmel kezdte az Eb-selejtezőt. Ezt követően a mieink nem bírtak az esélyesebb oroszokkal (0-3). Frank Tamás tanítványai szombaton, a csoportkör utolsó játéknapján a szintén egy sikerrel és egy vereséggel rendelkező hollandokkal találkoztak.

Ahogy korábban már jeleztük, a szövetségi kapitány keretébe négy DEAC-játékos (Torma Lilla, Nagy Anikó, Horváth Viktória, Fülöp Diána) került be, közülük Nagy és Horváth kezdett a mai ütközeten. Az első félidő kiegyenlített küzdelmet hozott, mindkét oldalon akadtak lehetőségek, de a szünetben 0-0 állt az eredményjelzőn.

A második játékrész elején Vesna Veltrop lövése eléggé meglepte Tormát, ezzel megszerezte ellenfelünk a vezetést. A jelenet szerencsére nem fogta meg a mieinket, hiszen Csepregi távoli bombájával egyenlítettünk a 26. percben. Ezt követően sokáig nem módosult az eredmény, aztán Fülöp Diána szolgálta ki parádés labdával Horváth Viktóriát, aki élt is a nagy gólszerzési eséllyel. Horváth a fehéroroszok legyőzése során szintén letette a névjegyét a duplájával, ezen az összecsapáson Fülöp is beköszönt. A végén Hollandia elővette az öt a négy elleni játékot, így próbált egalizálni. Az utolsó percben egy életerős löketnél szerencsénk volt, hiszen a labda a lécen csattant. A 3-1-es végeredményt Varga Adél állította be, bár ehhez a holland vészkapus “segítsége” is kellett, aki gyakorlatilag bevédte a próbálkozást.

Magyarország szép diadallal zárta a kvalifikációt, külön öröm, hogy a DEAC futsalosai ismét bebizonyították, hogy nem érdemtelenül szavazott nekik bizalmat a szövetségi kapitány, akinek a munkáját vezetőedzőnk, Quirikó Vivien segíti.

Eb-selejtező 3. forduló
Magyarország-Hollandia 3-1 (0-0)
gólszerzők: Csepregi (26.), Horváth (33.), Varga A. (40.), ill. Veltrop (21.)
A magyar válogatott összeállítása: Nagy T. – Nagy A., Csepregi, Kota, Horváth V. Cserék: Torma, Varga A., Megyeri, Kiss G., Fülöp, Szalkai, Vámosi.

Fotó: mlsz.hu